Statsministerbesøk på NHHs immatrikulering

Et nytt NHH-semester er i gang: NHH-student Oda Pernille Groth Brodtkorb, statsminister Jonas Gahr Støre i aksjon etter sin tale og rektor Øystein Thøgersen i prosesjon sammen med Bergens varaordfører Eira Martinsen Garrido. Foto: Helge Skodvin
Et nytt NHH-semester er i gang: NHH-student Oda Pernille Groth Brodtkorb, statsminister Jonas Gahr Støre i aksjon etter sin tale og rektor Øystein Thøgersen i prosesjon sammen med Bergens varaordfører Eira Martinsen Garrido. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Sigrid Folkestad

14. august 2023 15:57

Statsministerbesøk på NHHs immatrikulering

– Jeg ble veldig positiv overrasket over Bergen. Det er skikkelig fint her, sier Oda P. Groth Brodtkorb. Hun deltok på NHHs immatrikulering, der også statsminister Jonas Gahr Støre dukket opp som gjestetaler.

– Det du er en del av nå, er viktig for deg, men også for det norske samfunnet, sa statsminister Jonas Gahr Støre til de 500 nye NHH-studentene. Støre var gjestetaler på årets immatrikuleringsdag ved Norges Handelshøyskole.

Bilde av folk som sitter utenfor NHH. Foto: Silje Katrine Robinson

Aldri vært høyere poenggrenser ved NHH

Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,6 for å komme inn på Norges Handelshøyskole. – Søkerne våre vet at vi tilbyr en kvalitetsutdanning, sier rektor Øystein Thøgersen.

Første gang i Bergen

Oda Pernille Groth Brodtkorb (21) fra Trondheim var en av de ferske NHH-studentene som deltok på immatrikuleringen i NHHs aula. Brodtkorb kom nylig til Bergen, for første gang:

– Jeg ble veldig positiv overrasket over Bergen. Det er skikkelig fint her, virker som om det er mye liv i byen.

– Kjenner du noen fra Trondheim som begynner på NHH nå?

– Nei, jeg gjør ikke det. Men jeg har møtt mange nye hyggelige folk allerede, på Hatleberg studenthjem.

Taler på immatrikuleringen: Dinogen Uruthiran, leder for studentforeningen NHHS, rektor Øystein Thøgersen og varaordfører i Bergen, Eira Martinsen Garrido.
Taler på immatrikuleringen: Dinogen Uruthiran, leder for studentforeningen NHHS, rektor Øystein Thøgersen og varaordfører i Bergen, Eira Martinsen Garrido. Foto: Helge Skodvin

Norges Handelshøyskole har tradisjon for å lage immatrikuleringen til en festdag. I år var det taler fra NHH-rektor Øystein Thøgersen, prorektor for utdanning Stig Tenold og prorektor for forskning Malin Arve – i tillegg til velkomsttale fra Eira Martinsen Garrido. Hun er varaordfører i Bergen. 

Møttes på Hatleberg

En av de nye studentene er Ira Kohli (18) fra Oslo. Hun gikk på Valle Hovin videregående skole.

– Nå er jeg spent!

Ira Kohli er 18 år og kommer fra Oslo. Hun gikk på Valle Hovin videregående.
Ira Kohli er 18 år og kommer fra Oslo. Hun gikk på Valle Hovin videregående.

– Jeg også, sier 18-åringen Eirik Bekkeheien fra Sandnes.  

Bekkeheien er svært godt forberedt:

– Jeg har alltid visst at jeg skulle studere ved NHH. Interesse for aksjer og finans har alltid vært der, og helt fra første året på videregående har jeg vært ganske målbevisst.

Han ble kjent med Kohli like før immatrikuleringsdagen.

– Ja, det var helt supert å bli kjent. Vi bor på samme gang på Hatleberg, sier Kohli.

Fra Narvik

I år – som de tre foregående årene – har NHH landets mest populære studieprogram. 2 170 søkere hadde plassert NHH på førsteplass. De konkurrerte om 500 studieplasser. I sommer kom resultatene av opptaket.

Nathaniel Holan Larsen
Nathaniel Holan Larsen (22) fra Narvik var en av de som fikk tilbud om studieplass på NHH. Til immatrikuleringsfesten hadde han tatt på seg koften, et naturlig valg for en som har studert samisk kultur og samfunnskunnskap ved Universitetet i Tromsø, og vært samisk veiviser. Foto: Helge Skodvin

Poenggrensene har aldri vært høyere. Søkere med vitnemål fra videregående skole måtte ha 55,6 for å komme inn på Norges Handelshøyskole. Søkere i ordinær kvote – som har ekstrapoeng – måtte i år ha 59,5 poeng. Dette er opp 0,6 poeng, fra 58,9 i fjor.

Nathaniel Holan Larsen (22) fra Narvik var altså en av de som fikk tilbud om studieplass på NHH. Til immatrikuleringsfesten hadde han tatt på seg koften, et naturlig valg for en som har studert samisk kultur og samfunnskunnskap ved Universitetet i Tromsø, og vært samisk veiviser.

– Studentene reiste rundt til videregående skoler i Norge for å lære elevene om den samiske verden. Men jeg ville studere videre, og liker økonomifaget, og da tenkte jeg at NHH var et bra valg, sier Larsen, som er markasame fra Vassdalen i Narvik kommune.

to fra Kristiansand

Mina Pauline Gregersen (21) fra Kristiansand dro til Bergen og NHH sammen med en bekjent, Jørgen Beckmann (20).

Til høyre: Mina Pauline Gregersen (21) og Jørgen Beckmann (20) fra Kristiansand sammen med Sander Øgrim Berg (21) fra Bærum.
– Store muligheter på arbeidsmarkedet med en grad fra NHH og faglig interesse for økonomi, det var det viktigste for min del, sier Mina Pauline Gregersen (21). Hun og Jørgen Beckmann (20) kommer fra Kristiansand, her sammen med Sander Øgrim Berg (21) fra Bærum. Foto: Helge Skodvin

– Store muligheter på arbeidsmarkedet med en grad fra NHH, du kan velge mellom mange type jobber, og faglig interesse for økonomi. Det er de to hovedgrunnene til at jeg valgte å bli student her, sier Gregersen.

– Jeg er enig. Du er garantert jobb. Og du får landets beste økonomiutdannelse, tilføyer Beckmann.

Bilde av høyblokka. Foto: Silje Katrine Robinson

Norges mest populære

For fjerde året på rad har Norges Handelshøyskole landets mest populære studieprogram: 2 170 søkere har NHH på førsteplass. – En bunnsolid utdanning for framtidens arbeidsliv, sier rektor Øystein Thøgersen.