– En gavepakke til masterstudentene

NHH-rektor Øystein Thøgersen, seniorkonsulent Anne Line Grepne fra AFF, digital løsningsarkitekt Joakim Holsten Leren fra Odfjell Drilling og Morten Hilt, leder for NHH Alumn.
NHH-rektor Øystein Thøgersen, seniorkonsulent Anne Line Grepne fra AFF, digital løsningsarkitekt Joakim Holsten Leren fra Odfjell Drilling og Morten Hilt, leder for NHH Alumn.
NHH Av Sigrid Folkestad

28. august 2023 10:12

– En gavepakke til masterstudentene

Erfarne og kunnskapsrike siviløkonomer fra NHH skal i et halvt år være mentorer for 25 masterstudenter. Øystein Thøgersen håper mange vil søke: – Dette er en gavepakke til dagens studenter.

– Mentorprogrammet gir NHH-studenter sjansen til å knytte kontakter med erfarne personer i næringslivet samtidig som de utvikler seg personlig og karrieremessig, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

NHHs mentorprogram er åpent for påmelding. Fristen går ut 7. september.

SØK INNEN 7. SEPTEMBER

Samtaler og møter 

NHH-student Daniel Berlin og mentor Hans Christian Torsvik

– Ledelse i dag handler mye om å forstå relasjoner

Den ene ønsket å gi noe tilbake til NHH. Den andre ville klargjøre tanker om mulige karriereveier. Begge to fikk mer ut av NHHs mentorprogram enn de trodde på forhånd.

Programmet starter opp allerede 18. september, med «Student Master Class».

I mentorprogrammet setter NHH sammen en masterstudent og en NHH-alumn i et par som følger hverandre med regelmessige samtaler gjennom to semestre. Parene avtaler selv hvordan og hvor ofte de vil møtes. Søkerne må være studenter både høstsemesteret 2023 og vårsemesteret 2024.

Det er femte året NHH setter opp mentorprogrammet. Tidligere NHH-studenter med erfaring fra næringsliv, egne oppstartsbedrifter og offentlig sektor stiller velvillig opp hvert år.

–  Mentorprogrammet skal bidra til karrieremessig og personlig utvikling for den enkelte student. Vi har derfor vært opptatt av å rekruttere mentorer med ulik fagkompetanse. Slik sikrer vi at alle finner en god match, sier leder for NHH Alumni Morten Hilt.

15 mentorer og masterstudenter møtes for første gang: Masterstudent Helge Instanes blir matchet med Joakim Holsten Leren, digital løsningsarkitekt hos Odfjell Drilling. Elise Langseth med sin mentor Marie Sørli, senior kundeansvarlig i maritim avdeling i Eksportfinansering Norge. Foto: Sigrid Folkestad

– Får en bro over i arbeidslivet

NHH gjentar suksessen, og for tredje året på rad ble Mentorprogrammet startet opp denne uken. – Å få en mentor er som en bro over i arbeidslivet, sier en av masterstudentene.

Ledelses -og organisasjonsutvikling

Anne Line Grepne er en av årets mentorer. Hun er utdannet ved NHH, og har i tillegg en MBA i prosjekt- og porteføljestyring fra SKEMA Business School i Frankrike.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å kunne gi noe tilbake til NHH, sier Grepne, seniorkonsulent i AFF. Hennes ekspertiseområder er støtte til organisasjoner og ledere i endringsprosjekter og -prosesser.

– Du har vært også vært senior manager i PwC og prosjektsjef ved NHH. Hva tar du med deg fra din karriere, som du mener er interessant for dagens masterstudenter?

– Jeg har variert erfaring fra å jobbe med ledelse, organisasjonsutvikling, strategi og endring i en rekke bransjer. Dette vil komme min mentee – eller adept – til gode, tror jeg. Personlig håper jeg på gode samtaler, der jeg får mulighet til å utfordre masterstudenten, men også å bli utfordret tilbake, sier Anne Line Grepne.

Odfjell Drilling

Joakim Holsten Leren er digital løsningsarkitekt hos Odfjell Drilling, et av landets ledende oljekonsern når det kommer til operasjon under harde og utfordrende maritime forhold.

student

– Nå vet jeg hva jeg vil

To studenter og to mentorer er ikke tvil. NHHs mentorprogram gir både inspirasjon og ny retning for alle som skal forlate studentlivet og ta steget ut i yrkeslivet.

Leren var ferdig med mastergraden i 2016. Han var mentor i 2021/2022.  

– Hvordan opplevde du å være mentor?

– Mentorrollen er svært givende og gir deg god trening i å lytte, samt en mulighet til refleksjon over både egen fortid og framtid. Kombinasjonen av fysiske og digitale samlinger med hele programmet, og en-til-en-møter med adepten som avtales løpende, gjør det svært enkelt å være mentor selv i en travel hverdag.

– Hva tar du med deg videre?

– Jeg føler jeg har lært mye om hvordan ulike personer kan se samme situasjon på helt ulike måter. Jeg tror det er sunt å bli eksponert for nye tilnærminger og tankesett og i dialog med adepten reflektere rundt veivalg og planer for framtiden deres, som ofte også føler til refleksjon rundt egne valg, sier Leren.