Monica Beeder deltar i Forsker Grand Prix

Monica Beeder
NHH-stipendiat Monica Beeder er en av 10 kandidater i årets Forsker Grand Prix: – Jeg vil gjerne formidle forskningen min! I mine øyne er forskningen både relevant og spennende. Det er gøy og spennende med formidling, og ville gjerne bli bedre og få mer selvtillit på scenen. Foto: Sigrid Folkestad
Av Sigrid Folkestad

26. september 2022 13:36

Monica Beeder deltar i Forsker Grand Prix

Stipendiat Monica Beeder er en av 10 kandidater som deltar i konkurransen Forsker Grand Prix.

Onsdag 28. september står 10 doktorgradsstipendiater fra utdanningsinstitusjonene i Bergen på scenen. De unge forskerne skal konkurrere i forskningsformidling i årets Forsker Grand Prix.

Elisabeth Andvik tok andreplass i Forsker Grand Prix. – Det var en utrolig fin opplevelse, publikum var svært engasjerte og stemningen mellom oss stipendiater var kjempegod, stipendiaten ved Institutt for strategi og ledelse. Helga Bjørke Harnes fra NLA Høgskolen vant. Amalie Moxness Reksten fra Havforskningsinstituttet kom på tredjeplass.

Andvik tok andreplassen i Forsker Grand Prix

NHHs stipendiat Elisabeth Andvik tok andreplassen i Forsker Grand Prix. I konkurranse mot ni andre PhD-kandidater sørget hun for bestenotering for NHH.

Fremdeles ledige billetter

Det blir fullt auditorium på Høgskolen på Vestlandet og et dommerpanel som gir både karakterer og tilbakemeldinger til kandidatene. I den innledende runden vil de ti forskerne presentere sin forskning på fire minutter, men kun tre går videre til finalerunden. Her får de fire nye minutter til å fenge både publikum og dommerne.

Forskerne har brukt lang tid til å forberede seg, men hvem klarer å gå til topps når det virkelig gjelder?

Skal du sikre deg en billett til showet?

kokainproduksjon i Colombia

M Beeder
Monica Beeder, stipendiat ved Institutt for samfunnsøkonomi, NHH. Foto: Sigrid Folkestad

Monica Beeder er stipendiat ved Norges Handelshøyskole og tilknyttet Chr. Michelsens Institutt. Hun er utviklingsøkonom og forsker på mekanismene bak konflikter.

Onsdag kveld får publikum høre om Beeders forskning på kokainproduksjon i Colombia:

– Kokainforbruket økter stadig i hele verden, men god politikk for å håndtere problemet mangler. Dette skyldes blant annet at det er for lite kunnskap om hvordan kokainproduksjonen og distribusjonen fungerer. Det er et illegalt marked og aktørene har et insentiv til å dele minst mulig informasjon for ikke å bli tatt. 

Begynner å bli klar!

Den økte tilgjengeligheten av kokain i Europa blir først og fremst dekket av økt produksjon i Colombia.

– Mens forbruket bare øker i vestlige land, øker forekomst av vold og drap i produsentlandet. Det er tankevekkende. Dette burde langt flere vært opptatt av, mener jeg.

NHH stiller med forskere og studenter på samtlige arrangementer under årets Forskningsdagene i Bergen, som går fra 21. september til 2. oktober. Foto: UiB

Rekordstor interesse for Forskningsdagene

Høstens store kunnskapsfestival starter 21. september. Det er nå lange ventelister og fulle hus gjennom hele festivalperioden.

– Hvorfor ville du være med i konkurransen?

– Jeg vil gjerne formidle forskningen min! I mine øyne er forskningen både relevant og spennende. Det er gøy og spennende med formidling, og ville gjerne bli bedre og få mer selvtillit på scenen. I tillegg tror jeg at som forsker ofte henger du deg ofte opp i detaljer og metodikk som blir litt komplisert og kjedelig for vanlige folk å høre på.

Sendingen ser du her!

– Nå er det bare noen dager til konkurransen. Begynner du å bli klar for show?

– Ja, nå begynner presentasjonen å bli innøvd, og jeg er veldig spent! Jeg gleder meg til å presentere.

Dørene åpner kl. 18.00. Showet starter kl. 19.00

Programleder:
Roe Lauvås jr.

Dommere:
Tonje Fyhn, NORCE
Sigmund Njøs Hovind, skuespiller
Kjetil H. Dale, TV2

Arrangementet blir også strømmet, og det er mulig å stemme via SMS