NHH fått prestisjefylt akkreditering

NHH campus
NHH er akkreditert av det amerikanske elitenettverket The Association to Advance Collegiate School of Business (AACSB). – Denne siste akkrediteringen kompletterer de to internasjonale akkrediteringene NHH har fra tidligere, sier en meget fornøyd NHH-rektor Øystein Thøgersen.
NHH Av Sigrid Folkestad

11. mai 2022 08:16

NHH fått prestisjefylt akkreditering

Norges Handelshøyskole har fått AACSB-akkreditering. – Dette er en anerkjennelse av NHH som en av de ledende handelshøyskolene i verden, sier rektor Øystein Thøgersen.

NHH er akkreditert av det amerikanske elitenettverket The Association to Advance Collegiate School of Business (AACSB). Tirsdag denne uken offentliggjorde de nyheten om at NHH nå er medlem i organisasjonen med andre topp internasjonale handelshøyskoler.

Relevant og fremtidsrettet

For å bli AACSB-akkreditert, må utdanningsinstitusjonene gjennom krevende prosesser for å sikre at skolen har de nødvendige ressursene og engasjementet for å gi studenter en førsteklasses, fremtidsrettet handelshøyskoleutdanning. AACSB-akkreditering skal sørge for kontinuerlig forbedring hos den enkelte skole.

– Vi gratulerer alle studenter og ansatte ved NHH med AACSB-akkrediteringen, sier Stephanie M. Bryant, konserndirektør i AACSB.

– Akkrediteringen fra AACSB viser at NHH er anerkjent som en av de ledende handelshøyskolene i verden og et uttrykk for NHHs høye akademiske standard, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.
– Akkrediteringen fra AACSB viser at NHH er anerkjent som en av de ledende handelshøyskolene i verden og et uttrykk for NHHs høye akademiske standard, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen

Norges Handelshøyskole har nå godkjenning fra alle tre store akkrediteringsorganene: AACSB i USA, AMBA i Storbritannia og EQUIS i EU.

– Denne siste akkrediteringen kompletterer de to internasjonale akkrediteringene NHH har fra tidligere, sier en meget fornøyd NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Under seks prosent

Stephanie M. Bryant er konserndirektør og akkrediteringsansvarlig i AACSB, et nettverk som ble grunnlagt allerede i 1916. Under seks prosent av høyskoler og universiteter som tilbyr handelshøyskoleutdanning er akkreditert.

Bryant sparer ikke på anerkjennelsen av NHH:

– NHHs innsats for å oppnå AACSB-akkreditering reflekterer på alle måter høyskolens store engasjement og entusiasme for å videreutvikle studieprogrammene og deres dedikerte arbeid for dagens studenter og alumnnettverket.

NHH-rektor er svært glad for å bli en del av det eksklusive nettverket.

– Akkrediteringen fra AACSB viser at NHH er anerkjent som en av de ledende handelshøyskolene i verden og er et uttrykk for NHHs høye akademiske standard.