Nøstbakken inn i Forskningsrådets styre

I dag ble det klart at regjeringen setter inn et nytt styre i Norges Forskningsråd. Blant de nye medlemmene i styret er forskningsdirektør i SSN og professor II ved NHH Linda Nøstbakken. Foto: Forskningsrådet (skjermdump)
I dag ble det klart at regjeringen setter inn et nytt styre i Norges Forskningsråd. Blant de nye medlemmene i styret er forskningsdirektør i SSB og professor II ved NHH Linda Nøstbakken. Foto: Forskningsrådet (skjermdump)
NHH Av Sigrid Folkestad

12. mai 2022 15:22

Nøstbakken inn i Forskningsrådets styre

Forskningsdirektør i SSB og professor II ved NHH Linda Nøstbakken går inn i det nyopprettede styret i Forskningsrådet.

I dag kom Kunnskapsdepartementet med nyheten om at Kristin Halvorsen, tidligere finansminister og nåværende direktør ved CICERO Senter for klimaforskning, går inn som leder av nytt styre i Forskningsrådet.

Linda Nøstbakken, professor II ved NHH.
Linda Nøstbakken, professor II ved NHH.

I følge pressemeldingen er Forskningsrådet i en så alvorlig økonomisk situasjon at det er nødvendig å rydde opp. Departmentet mener det er behov for ny og annerledes kompetanse i Forskningsrådets styre. 

Forskningsrådet anslår at de ligger an til å gå samlet 275 millioner kroner i minus ved utgangen av året. 

– Det er viktig for det nye styret å få jobbet frem gode forslag til løsninger som regjeringen kan ta stilling til. Jeg skjønner at den økonomiske situasjonen kan vekke uro i forskningsmiljøene, og derfor er det viktig at vi får ryddet opp på en skikkelig måte, sier styreleder Kristin Halvorsen i meldingen.

Hun får med seg Robert Rastad, universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen, som nestleder. Det midlertidige styret består for øvrig av

Konsernsjef Gunnar Hovland i Tine

Forskningsdirektør i SSB og professor II ved NHH Linda Nøstbakken

Seniorrådgiver Britt Elin Steinveg ved UiT – Norges arktiske universitet.

Ved behandling av administrative saker suppleres styret på vanlig vis med to styremedlemmer valgt av og blant de ansatte.