To NHH-forskere mottatt forskningspriser

NHH-professor Øystein Thøgersen kunne i dag overrekke forskningspriser til Katrine V. Løken og Paul N. Gooderham. Foto: Ingunn Gjærde
NHH-professor Øystein Thøgersen kunne i dag overrekke forskningspriser til Katrine V. Løken og Paul N. Gooderham. Foto: Ingunn Gjærde
NHH Av Ingunn Gjærde

10. juni 2022 13:49

To NHH-forskere mottatt forskningspriser

Professor Katrine V. Løken har mottatt Ingvar Wedervangs pris til en yngre forsker. NHH ga æresprisen for fremragende forskning til professor Paul N. Gooderham.

NHH deler ut de to prisene hvert femte år:

INGVAR WEDERVANGS PRIS TIL EN YNGRE FORSKER

Selv om det var mange godt kvalifiserte nominasjoner i klassen «yngre forsker», mente juryen at professor Katrine V. Løken ved Institutt for samfunnsøkonomi er i en klasse for seg. Løken ble professor som 31-åring. Hun har forsket på statlig velferdspolitikk, familiepolitikk, helsevesen og kriminologi. Hun har publisert i flere av de aller fremste internasjonale tidsskriftene i økonomi og har lyktes med å bli en anerkjent internasjonal forsker. Løken har oppnådd et «ERC starting grant» og er nylig utnevnt til en av redaktørene i Review of Economic Studies.

ÆRESPRISEN FOR FREMRAGENDE FORSKNING

Prisen ble gitt til professor Paul N. Gooderham ved Institutt for strategi og ledelse, for hans faglige bidrag over en lengre periode. Siden han startet på NHH i 1994 har Gooderham publisert jevnt på toppnivå innen feltet internasjonal ledelse og ledelse av menneskelige ressurser. Hans artikkel «Institutional Determinants of Organizational Practices: Human Resource Management in European Firms», skrevet sammen med Odd Nordhaug og Kirsten Ringdal i Administrative Science Quarterly i 1999, har blitt plukket ut som en av de 80 internasjonalt viktigste artiklene om Human Resource Management.