Bli kjent med leder av NHHS

Bilde av Stijn van Oorschot, og et bilde av Stijn van Oorschot og Nicolai Tangen.
– Gjennom NHHS har jeg fått muligheten til å styre prosjekter som egentlig er heilt vanvittig at en får ansvar for i så ung alder, sier Stijn van Oorschot, leder av NHHS. I fjor var han konferansier under Symposiet, der han blant annet intervjuet Oljefond-sjef Nicolai Tangen. Foto: Foto NHHS
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

24. februar 2022 10:07

Bli kjent med leder av NHHS

Stijn van Oorschot (23) er leder for en av Norges mest aktive studentforeninger. Han jobber for 3600 studenter, men kommer selv fra en bygd med 250 innbyggere.

– Jeg valgte NHH fordi skolen har den beste økonomiutdanningen i Norge, og fordi at du holder veldig mange dører åpne ved å studere her. I likhet med mange andre visste jeg ikke helt hva jeg ville bli når jeg skulle søke høyere utdanning, men økonomi tikket en del bokser hos meg. Det er ikke veldig mange fra mitt område som drar for å studere på NHH, men det var ikke noe særlig hinder, sier Stijn van Oorschot, og utdyper:

– Det virket som en skole med spennende fagtilbud og gode utvekslingsmuligheter, og jeg hadde hørt rykter om en gøyal studentforening. Alle påstandene viste seg å stemme, så det er jeg jo meget fornøyd med i ettertid.

Les også: 

Bilde av tre NHH-studenter som snakker sammen. Foto: Helge Skodvin

Blant landets mest fornøyde masterstudenter

NHH-studenter er tilfredse med studiene, viser siste Studiebarometeret. Høyskolen skårer spesielt høyt på arbeidslivsrelevans.

Flyttet tidlig fra hjembygda

Som 15-åring flyttet Oorschot fra hjembygda Davik for å gå på Eid vidaregåande skule i Nordfjordeid. For han var det en mye større overgang enn å flytte til Bergen for å studere. 

– Davik er jo en bygd med 250 innbyggere, så alle må flytte på hybel når de begynner på videregående. Jeg hadde derfor bodd hjemmefra i fire år før jeg begynte på NHH, så sjokket over å flytte for seg selv til en større by var ikke så voldsomt for min del. Det var egentlig mer at jeg kanskje savnet naturen, stillheten og bygda i seg selv, enn at jeg kjente meg veldig utilpass i en storby. Det har sine fordeler og ulemper med å bo i by, men jeg tror det er veldig sunt å ha opplevd begge.

Det var på videregående at Oorschot oppdaget sin interesse for økonomi, noe han takker en god lærer for.

– Jeg har alltid syntes at ledelse og teamarbeid er veldig spennende, samt at jeg har hatt en dragning mot samfunnsfag og språk. Økonomi er jo et ekstremt bredt fagfelt som dekker de fleste av disse områdene, så derfor falt nok valget på det. Det er jo selvsagt noen ting ved fagfeltet jeg liker bedre enn andre, så da er det veldig praktisk å ha litt å velge mellom innenfor økonomiens verden.

Stijn van Oorschot på UKErevyen under UKEN i 2020.
Stijn van Oorschot har vært svært aktiv i studentforeningen som han nå leder. Bildene er fra Svæveru' sitt 71-årsjubileum og UKEN i 2020. Foto: Foto NHHS

– unik mulighet

Oorschot er på sitt første år på master ved NHH. Her skal han ta spesialisering innen strategi og ledelse og CEMS-programmet. Når han er ferdig med studiene har han to mastergrader: master i økonomi og administrasjon fra NHH og CEMS-master i internasjonal ledelse. Gjennom CEMS-programmet skal Oorschot ta et semester ved NHH og et semester i Bogota i Colombia. 

Det som opptar tiden til Oorschot nå, er imidlertid hans verv som leder av studentforeningen (NHHS). Ønsket om å lede en stor organisasjon og å gi noe tilbake til studentforeningen, er blant grunnene til at han søkte:

– Jeg så på det som en unik mulighet til å lære og utvikle meg personlig, siden du får ledet et team og en stor organisasjon. Jeg hadde også et ønske om å gi tilbake til studentforeningen, ettersom den har gitt meg så mye. Etter koronapandemien blir det ekstremt viktig å få opp aktivitetsnivået i studentforeningen igjen, slik at alle får sett de store oppsidene ved å engasjere seg i studietiden. Dette er noe vi i KS22 jobber iherdig for!

Les også:

Bilde av Natalie Milde. Foto: Hallvard Lyssand

Bygger karriere i Tyskland

Natalie Hellesø Milde (29) fikk jobb i Berlin etter Innovation School. – Stadig flere studenter ønsker å jobbe utenfor landets grenser, sier prorektor for utdanning, Stig Tenold.

– Vanvittig stort ansvar

For Oorschot er det nettopp studentforeningen som er det beste med NHH. Der har han vært aktiv i flere år, og han er et kjent ansikt på campus. Oorschot har blant annet vært konferansier for den studentdrevne næringslivskonferansen Symposiet to ganger, han er sentral under årets UKErevyen under studentfestivalen UKEN og han har vært programansvarlig for Karrieredagene.

– Før jeg begynte på NHH hadde jeg ikke peiling på hvor stort og aktivt studentmiljøet faktisk er, men det er definitivt det jeg har fått mest ut av i studietiden. Her har jeg fått muligheten til å styre prosjekter som egentlig er heilt vanvittig at en får ansvar for i så ung alder, sier han, og legger til:

– I NHHS blir du kjent med folk på tvers av årskull, og du får nye venner i løpet av studietiden. Nettverket du da sitter igjen med etterpå, tror jeg er utrolig verdifullt og virkelig en ressurs. Det å lære seg å balansere det akademiske med verv i NHHS og andre hobbyer, er også en veldig nyttig ting å ta med seg videre i livet.

Kommer fra gründerfamilie

– Hva ønsker du å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det er jeg fortsatt usikker på, men jeg kommer fra en gründer-familie, så det å starte noe for seg selv og være sin egen sjef virker jo veldig spennende. Ellers har jeg jo sett litt på kommunikasjon, PR, underholdning og konsulentvirksomhet innenfor strategi og ledelse. Heldigvis har jeg fortsatt litt tid på å bestemme meg, så jeg skal nyte studenttilværelsen til det fulle før jeg kommer ut i arbeidslivet!

LES OGSÅ: 

Jens Aarre Seip

Tusenvis bruker plattformen til drop-out

NHH-er Jens Aarre Seip ønsker å senke terskelen for å stille spørsmål under forelesninger. Nå har gründerselskapet sikret seg avtaler med 11 norske utdanningsinstitusjoner, deriblant NHH.