Vant europeisk undervisningspris

Astrid Kunze: Arkivfoto: Hallvard Lyssand
– Å få denne prisen er utrolig motiverende og viser at fag om mangfold og inkludering blir lagt merke til og verdsatt også innenfor økonomiske fag, sier EEA-prisvinner Astrid Kunze. Foto: Hallvard Lyssand
Av Ingunn Gjærde

25. august 2022 09:17

Vant europeisk undervisningspris

Professor Astrid Kunze har vunnet den europeiske undervisningsprisen EEA Award for Exceptional Teaching. – Dette viser at fag om mangfold og inkludering blir lagt merke til og verdsatt også innenfor økonomiske fag, sier Kunze.

Om prisen

European Economic Association (EEA) er et internasjonalt vitenskapelig organ som arbeider for å bidra til utvikling og anvendelse av økonomi som vitenskap i Europa. I tillegg arbeider EEA med å forbedre kommunikasjon og utveksling mellom lærere, forskere og studenter i økonomi i europeiske land.

EEA er en av de viktigste samarbeidsorganene for økonomer i Europa, og er tilsvarende American Economic Association over Atlanteren.

EEA Award for Exceptional Teaching blir delt ut i tre kategorier:

  • Junior (non-tenured)
  • Senior (tenured or equivalent)
  • Early career (teaching assistants and/or PhD Students).

Prisvinneren fra NHH mottar 1000 Euro som vinner av Senior-kategorien.

Les mer om The EEA Award for Exceptional Teaching

– Jeg ble veldig overrasket og er svært stolt over å ha fått denne prisen. Å kunne sette diversitet og mangfold på undervisningspensum i økonomifag, har vært veldig spennende og givende, sier Kunze, som er professor ved NHHs Institutt for samfunnsøkonomi.

Kursene hun har utviklet og som NHH tilbyr, Human capital, mobility and diversity in firms og Diversity in firm and ethics, eksisterer ikke ved andre universiteter og høyskoler, hvor det fortsatt er sjelden at økonomikurs med fokus på kjønn, mangfold og inkludering blir tilbudt.

– Som å vinne EM-gull

– Prisen er en stor ære først og fremst for Astrid, men også for instituttet og NHH. Dette er litt som å vinne gull i europamesterskapet, sier instituttleder Kurt Brekke ved Institutt for samfunnsøkonomi.

Instituttlederen er full av lovord om professorkollegaen som har vært på NHH siden 2002.

– Tildelingen viser tre ting: At Astrid Kunze er en fremragende underviser, at hun har gjort en formidabel innsats i å utvikle viktige kurs for NHHs studenter innen arbeidsmarked, etikk og mangfold, og at hun har investert i å utvikle nye lærings- og undervisningsmetoder med studentene i sentrum, sier Brekke.

Motiverende

Kunze selv er klar på at tilbudet til studentene er det som driver henne.

– Å få denne prisen er utrolig motiverende. Dette viser at fag om mangfold og inkludering blir lagt merke til og verdsatt også innenfor økonomiske fag. Det er utrolig viktig at studentene får tilbud om mer interdisiplinære perspektiv, spesielt innen økonomi, ledelse, strategi og finans, samt at vi satser på empirisk forskning på feltet, sier hun.