NHH blant verdens 100 beste

Odd Mehus / Silje Katrine Robinson
Foto: Odd Mehus / Silje Katrine Robinson
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

13. september 2021 08:32

NHH blant verdens 100 beste

Masterutdanningen ved NHH er best i landet, viser ny rangering.

NHH blir også i år rangert til å ha et av verdens beste masterprogrammer innen økonomi og administrasjon. Det viser Financial Times’ nye kåring.

– Kåringen viser at vi fortsatt holder stand som en ledende internasjonal handelshøyskole og at vi har det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge. Det er jeg godt fornøyd med, men våre ambisjoner strekker seg langt utenfor landets grenser. Vi har et tydelig mål om å klatre på listen, sier rektor Øystein Thøgersen.

oppnår sine mål 

NHH har vært en del av den prestisjetunge rangeringen siden 2005, og i år rangeres masterprogrammet på en 87. plass blant de 100 beste i verden.

Rangeringen er basert på to undersøkelser besvart av NHH sentralt og tidligere studenter, og består av flere kategorier. Handelshøyskolen scorer best på gjennomsnittslønn tre år etter studieslutt, andel ansatte med doktorgrad og om studentene opplever at masterstudiet har bidratt til at de har oppnådd sine mål.

SSE best i Norden

Det er University of St. Gallen i Sveits som topper listen i årets kåring, etterfulgt av HEC Paris i Frankrike og University College Dublin i Irland. De to førstnevnte er CEMS-skoler.

Andre CEMS-skoler som utmerker seg er Rotterdam School of Management med en femte plass og Stockholm School of Economics med en åttende plass. CEMS er en global allianse bestående av ledende handelshøyskoler og multinasjonale selskaper. NHH er eneste medlem i Norge.

Totalt har Financial Times fem delrangeringer i løpet av året og én samlerangering.