Blant Europas beste handelshøyskoler

Bilde av rektor Øystein Thøgersen og NHH om vinteren.
FT-RANGERING: – Vi er blant Europas beste handelshøyskoler, og det er gledelig at vi også i år har landets beste masterutdanning. Når det er sagt, har vi et tydelig mål om å klatre på listen, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Helge Skodvin / Hallvard Lyssand
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

6. desember 2021 14:07

Blant Europas beste handelshøyskoler

NHH er på 55. plass på Financial Times’ samlerangering. Det er opp syv plasser fra i fjor.

Mandag 6. desember kunngjorde Financial Times’ samlerangeringen av Europas 95 beste handelshøyskoler. Rangeringen er en summering av fem delrangeringer i løpet av året.

– Vi er blant Europas beste handelshøyskoler, og det er gledelig at vi også i år har landets beste masterutdanning. Når det er sagt, har vi et tydelig mål om å klatre på listen, sier rektor Øystein Thøgersen.

Samlerangering vektlegger kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold spiller inn. Slik er vektingen av de fem delkategoriene:

  • Global MBA (25 prosent)
  • Masters in Management (25 prosent)
  • Executive MBA (25 prosent)
  • Executive Education Open Programmes (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent)

CEMS-SKOLER UTMERKER SEG

Årets topplasseringer er samme som i fjor, med franske HEC Paris på første plass, etterfulgt av London Business School og Insead. 17 av handelshøyskolene på rangeringen er CEMS-skoler, deriblant HEC Paris, Università Bocconi i Italia og University of St Gallen i Sveits. CEMS er et internasjonalt masterprogram (CEMS MIM) som tilbys ved flere ledende handelshøyskoler. NHH er Norges eneste medlem av nettverket.

På rangeringen er det også flere handelshøyskoler som inngår i den europeiske alliansen ENGAGE, som NHH er en del av. Noen av disse er University of Mannheim i Tyskland, Tilburg University i Nederland og WU Vienna University of Economics and Business i Østerrike.

Les også:

Nærbilde av høyblokken til NHH. Foto Hallvard Lyssand

NHH blant verdens 100 beste

Masterutdanningen ved NHH er best i landet, viser ny rangering.