Stine er sjefen i studentforeningen

Stine Stolpestad
– Jeg tror helt ærlig at jeg kunne blitt hva som helst og elsket det, for jeg synes veldig mye er interessant. Jeg hadde lyst til å studere både juss, medisin og ingeniørfag. Alt er veldig spennende, men jeg trives veldig godt med økonomi, spesielt samfunnsøkonomi, hvor du kan se de store linjene. Det synes jeg er kjempekult, sier bachelorstudent og leder i NHHs studentforening. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Mari Kittilsen

7. april 2021 11:19

Stine er sjefen i studentforeningen

I januar tok 22-årige Stine Stolpestad over som leder for NHHS. Hun vil skape en enda mer inkluderende studentforening.

Stine Stolpestad
– Det er ikke til å legge skjul på at du har et eksponeringsbehov når du er Snapchat-koordinator. Det må jo være lov å innrømme det, ler den travle 3. kullisten. Foto: Mari Kittilsen

– Alle som vil, bør få muligheten til å være med i studentforeningen, sier bacherlorstudent Stine Stolpestad ved Norges Handelshøyskole.

SNAPCHAT-SUKSESS

Mange NHH-ere kjenner Stolpestad fra skolens Snapchat-konto hvor hun har bydd på seg selv og vist nye sider av det å være student ved NHH.

– Jeg synes det var en veldig artig jobb, og det er veldig trist at jeg nå må gi den fra meg. Tiden strekker rett og slett ikke til. Som sagt så elsker jeg å stå på scenen, og Snapchat er et fint sted der du kan vise at ting ikke er så seriøst, og at det er lov å tulle med det meste. Det har vært viktig for meg å vise dette i større grad, samt å vise hva vi har å by på her på NHH, uten at det blir for rigid, forteller 22-åringen og legger til:

– Det er heller ikke til å legge skjul på at du har et eksponeringsbehov når du er Snapchat-koordinator. Det må jo være lov å innrømme det, ler den sprudlende og travle 3. kullisten.

Realfag og svømming

Silje Rydland Skaar

Ung NHH-forsker vant publiseringspris

Silje Rydland Skaar er tildelt Odd Nordhaugs minnepris. PhD-kandidaten får prisen for beste artikkel publisert i tidsskriftet «Beta» i 2019 og 2020.

Stolpestad elsket realfag og satset på svømming før hun begynte på NHH. Nå elsker hun å synge i kor og stå på scenen. Det takker hun studentforeningen for.

– Jeg hadde mye idrett og realfag på videregående, så det å starte i kor da jeg kom til NHH var kjempegøy. Jeg hadde aldri stått på en scene før, men plutselig syntes jeg revy var morsomt. Det var dette som drev engasjementet mitt i begynnelsen. Rett å slett det å få utfolde meg kreativt, forteller den engasjerte 22-åringen.

Redningsøvelse med isolasjonspose fra Thermosaver. Foto Thermosaver

Utvikler redningsbag for nedkjølte

Oppstartsselskapet Thermosaver skal redde liv med ny redningsbag for nedkjølte personer. For å få produktet ut i markedet, har de fått hjelp av NHH- og NTNU-studenter.

Og det skal ikke stå på engasjementet til Stolpestad. I januar tok hun over som leder for studentforeningen NHHS og håper hun kan bidra til å skape en enda mer inkluderende forening.

To NHH-studenter ser på mobiltelefon. Foto Helge Skodvin

NHH-studenter sikret relevant jobb etter studier

Mer enn 9 av 10 NHH-kandidater har relevant jobb et halvt år etter at de er ferdig med mastergraden. De fleste får jobbtilbud før studieslutt, viser undersøkelse.

Ville engasjere seg

– Jeg hadde så lyst til å engasjere meg enda mer enn det jeg allerede hadde, administrativt også. I tillegg til at vi har så mange fantastiske aktiviteter i NHHS, så er det noe vi må endre. Vi skal ikke ha et lukket miljø, eller et miljø der folk faller utenfor. Jeg har fått være med på så utrolig mye, så det er viktig for meg at alle som har lyst skal få lov til å være med på så mye som mulig i studentforeningen, fortsetter NHHS lederen.

Etter videregående, brukte Stolpestad tiden på å reise og var slett ikke sikker på hva hun ønsket å studere.

Skulle bli ingeniør

– Jeg reiste to år alene før jeg flyttet til Bergen for å begynne på NHH, så jeg ble veldig vant til å være alene.

I 2018 startet hun på NHH uten å kjenne særlig mange i byen. Stolpestad var lenge sikker på at hun skulle bli ingeniør slik som foreldrene.

–Jeg tror helt ærlig at jeg kunne blitt hva som helst og elsket det, for jeg synes veldig mye er interessant. Jeg hadde lyst til å studere både juss, medisin og ingeniørfag. Alt er veldig spennende, men jeg trives veldig godt med økonomi, spesielt samfunnsøkonomi, hvor du kan se de store linjene. Det synes jeg er kjempekult, forklarer den energiske studenten, som har en veldig travel hverdag i sin nye lederrolle.

Bilder av NHH-studenter og barn i Malawi.

SAMLET INN EN MILLION PÅ EN UKE

– Engasjementet fra skolens studenter har vært intet annet enn fantastisk, sier leder av NHH Aid om årets aksjonsuke til inntekt for UNICEF Norges utdanningsprosjekter i Malawi.

Bergen som studentby

– Hva synes du egentlig om å bo i Bergen?

– Jeg synes det er en helt fantastisk studentby for den er den er så kompakt, men samtidig så er det så mange muligheter. Jeg kan gå til skolen og samtidig gå til sentrum fra der jeg bor, selv om det er en stor by, så kjennes den ganske liten.

Selv har hun bosatt seg midt mellom skolen og bykjernen; nemlig i Sandviken.

NHH interiør og studenter

Vil du bli NHH-student i 2021?

Er du en av dem som lurer på hvordan det er å være student ved Norges Handelshøyskole? Se videoen der studenter selv forteller om livet på NHH campus!