Rolf Assev er Årets alumn 2020: – Veldig hyggelig etter et tøft og annerledes år

Alumnikonferansen
Rolf Assev kåret til NHH Årets Alumn. Prorektor Therese E. Sverdrup og rektor Øystein Thøgersen på scenen under avvikling av dagens store alumni-konferanse. Foto: Siv Dolmen
Av Mari Kittilsen

21. oktober 2020 14:00

Rolf Assev er Årets alumn 2020: – Veldig hyggelig etter et tøft og annerledes år

Superlativene lot ikke vente på seg, og det var mange som ville at nettopp Rolf Assev skulle bli årets alumn. Selv har årets prisvinner lagt bak seg en tung tid.

Rolf Assev, kåret til Årets NHH Alumn.
Rolf Assev, kåret til Årets NHH Alumn.

Alumnirådet og rektoratet ved Norges Handelshøyskole har innstilt og kåret Rolf Assev til Årets NHH Alumn, et hederstegn som blir tildelt NHH-ere som inspirerer alumni, nåværende og fremtidige NHH-studenter.

Framtidens næringsliv

I nominasjonene som har kommet inn på Rolf Assev beskrives en ydmyk, energisk og engasjert alumn.

– Hvordan føles det å få slike lovord?

– Det inspirerer og motiverer til å fortsette arbeidet med å bidra til å bygge framtidens næringsliv. I StartupLab har vi til enhver tid rund 100 teknologi startups som drømmer om å forandre verden. Hver uke tar vi inn et nytt selskap og hver uke vokser det et selskap ut. Det er stadig flere NHH-ere blant disse, og jeg blir litt ekstra motivert når det kommer folk fra NHH til Labben, forteller Assev.

Han har jobbet tolv år i Opera Software, en av Norges største oppstartsuksesser på teknologiområdet.

Deretter ble han partner i StartupLab, et inkubatorselskap som har funnet det nødvendig å utarbeide egne regler for forholdet mellom nystartede og etablerte bedrifter.

– Motivasjonen har hele tiden vært å gi litt tilbake til nye sultne gründere. Jeg ønsker å dele på den erfaringen og det internasjonale nettverket jeg fikk etter 12 år i Opera, fortsetter han.

Martin Schütt årets alumni 2019

Da NHH samlet mer enn 500 tidligere NHH-studenter på konferansen denne uken, ble Martin Schütt fra Askeladden & Co kåret til Årets Alumni.

Livet ble snudd på hodet

For akkurat et år siden skjedde det som ikke skulle skje. Under en workshop med et gründerselskap fikk Assev hjerneslag.

– Det har vært beintøft, men også lærerikt. Jeg har fått en enorm støtte fra så mange. Familie og venner har kommet nærmere. Man får andre perspektiver på livet og jeg opplever langt oftere lykkefølelse. Dette tror jeg skyldes at jeg i utgangspunktet er optimist og positiv. Jeg har klart å være takknemlig for at det hele gikk så bra, og ikke vært bitter over at jeg fikk slag.

Stort NHH- nettverk

NHH har betydd veldig mye for meg i de jobbene jeg har hatt. For meg var nok det utenom faglige viktig og jeg var veldig aktiv både i UKEN’86 og UKEN’88, sier Assev.

Han legger til at UKEN kan være den beste entreprenørskolen for veldig mange.

Det er fascinerende å se hvor mange fra tidligere uke-styremedlemmer som er blitt gründere.

Satser mer på entreprenørskap

Nettverket jeg har fra Bergen er enormt – noe som alle gründere i StartupLab har stor glede av. Det å kunne sette opp møter for våre gründere med stort sett alle større bedrifter i Norge i dag – har en enorm verdi. Alle jeg spør er positive og stiller opp og er motivert til å bli gründerens første kunde.

Assev understreker at dette er svært viktig for å klare å bygge opp store internasjonale teknologiselskap.

Det er godt å se at NHH i stadig større grad satser på entreprenørskap, og her bidrar jeg gjerne, avslutter Assev.

Pettersen årets alumni 2018

– Christoffer Pettersen tenkjer nytt, utfordrar og går sine eigne vegar, sa rektor Øystein Thøgersen, som delte ut prisen på Alumnikonferansen Opptur denne veka.