NHH ansetter kommunikasjonsdirektør

Geir Mikalsen og Øystein Thøgersen
NY KOMMUNIKASJONSDIREKTØR: Geir Mikalsen (t.v.) tiltrer den nyopprettede stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved NHH i august. – På NHH kjenner vi Geir godt gjennom samarbeidet vårt med næringslivet, og vet at vi får en erfaren og dyktig leder, sier rektor Øystein Thøgersen (t.h.). Foto: Helge Skodvin / NHH
NHH

13. mai 2020 13:20

NHH ansetter kommunikasjonsdirektør

NHH skal styrke samspillet med samfunn og næringsliv. Arbeidet skal ledes av den nyansatte direktøren for kommunikasjon og samfunnskontakt, Geir Mikalsen. Han går inn i toppledelsen ved NHH og får ansvaret for en nyopprettet avdeling.

Geir Mikalsen
– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene ved en institusjon som har en ledende posisjon og stolte tradisjoner, sier Geir Mikalsen. Foto: Helge Skodvin / NHH

– Vi har over tid jobbet målrettet for å styrke NHHs posisjon og relasjoner. Som et ledd i dette arbeidet, oppretter vi en samlet enhet for kommunikasjon og samfunnskontakt, og fra august kommer denne til å bli ledet av en meget erfaren og dyktig direktør, sier rektor Øystein Thøgersen ved NHH.

Geir Mikalsen (55) fra Bergen Næringsråd tiltrer den nyopprettede stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i august. Mikalsen har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Rieber & Søn, og har før det lang fartstid fra TV 2, blant annet som informasjonssjef og kanalsjef

Utvikle NHHs samfunnsrolle

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene ved en institusjon som har en ledende posisjon og stolte tradisjoner. Det er viktig og nødvendig å utvikle samfunnsrollen NHH skal ha i en tid med høyt tempo og mange endringer i samfunn og næringsliv, sier Mikalsen.

Thøgersen påpeker at NHH kontinuerlig fornyer forskningen og utdanningen i tråd med nye og sterke trender som eksempelvis bærekraft og digitalisering. Endringene påvirker også innholdet i NHHs tradisjonelle bærebjelker innen strategi, ledelse og økonomi.

– Vi må tenke helhetlig og være i toppklasse også i samhandlingen med alle rundt oss. Det arbeidet setter vi ytterligere fart på nå, sier han.

– Erfaren og dyktig leder

Når Mikalsen er på plass, vil NHH slå sammen flere seksjoner til en ny avdeling med til sammen 16 ansatte. Den nye avdelingen består av kommunikasjon, marked, eksterne relasjoner og servicesenteret. Avdelingen skal ha ansvar for all intern og ekstern informasjon og markedsføring, samt styrket satsing på samarbeid med eksterne virksomheter, alumni og andre relasjoner. Arrangementer og servicetilbud inngår også i avdelingens ansvarsområde.

Fakta NHH:

  • Norges Handelshøyskole (NHH) har landets mest populære studieprogram og er førstevalget for studenter som skal ta økonomisk-administrativ utdanning i Norge.
  • NHH har 400 ansatte og 3 400 studenter.
  • NHH oppretter en ny stilling som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

– På NHH kjenner vi Geir godt gjennom samarbeidet vårt med næringslivet, og vet at vi får en erfaren og dyktig leder som vil lede an i arbeidet mot våre mange ambisiøse mål for NHHs samspill med nærings- og samfunnsliv, sier Thøgersen.

Kontakt for ytterligere informasjon:

Rektor Øystein Thøgersen, tlf.: 930 23 664

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Geir Mikalsen, tlf.: 906 20 851