Olrud Moen blir statssekretær

Kari O Moen
Kari Olrud Moen, som er utdannet siviløkonom fra NHH, ble i februar 2017 utnevnt til NHHs styreleder. Fredag denne uken ble det klart at Olrud Moen blir statssekretær i Finansdepartementet.
NHH Av Sigrid Folkestad

24. januar 2020 18:11

Olrud Moen blir statssekretær

Styreleder ved NHH Kari Olrud Moen blir ny statssekretær i Finansdepartementet. – Vi ønsker Kari lykke til med nye og viktige oppgaver for regjeringen og Finansdepartementet, sier Øystein Thøgersen.

I dag ble det kjent at Kari Olrud Moen er utnevnt til statssekretær i Finansdepartementet. Norges nye finansminister blir nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner.

Olrud Moen må derfor trekke seg som styreleder ved NHH med umiddelbar virkning.

Kari Olrud Moen, som er utdannet siviløkonom fra NHH, ble i februar 2017 utnevnt til NHHs styreleder. Da jobbet Olrud Moen i DNB som konserndirektør for strategiske prosjekter, primært for å styrke DNBs innovasjonsevne. Hun var statssekretær i Finansdepartementet fra 2001 til 2005 og politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe (1996-1997).

NHHs rektor Øystein Thøgersen gratulerer Olrud Moen med utnevnelsen og jobben i Finansdepartementet:

– Vi ønsker Kari lykke til med nye og viktige oppgaver for regjeringen og Finansdepartementet. Og ikke minst ønsker vi å takke henne for den strålende jobben hun har gjort de siste to årene som styreleder ved NHH, sier Thøgersen.