NHH-studenter vant masterpris

Susanne Hillestad Ullsgård og Cassandra Elvingdal
MASTERPRIS: – Det var veldig overraskende og utrolig kjekt! Vi har lagt ned mye tid og arbeid i oppgaven, men hadde absolutt ikke forventet å vinne en slik pris, sier Susanne Hillestad Ullsgård (f.v.). Sammen med Cassandra Elvingdal vant de pris for sin masteroppgave om kategoristyring. Foto: privat
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

2. desember 2020 08:25

NHH-studenter vant masterpris

Susanne Hillestad Ullsgård og Cassandra Elvingdal vant pris for beste masteroppgave innen offentlige anskaffelser. To av tre nominerte kandidater kom fra handelshøyskolen.

– Det var veldig overraskende og utrolig kjekt! Vi har lagt ned mye tid og arbeid i oppgaven, men hadde absolutt ikke forventet å vinne en slik pris. Det ble derfor litt av en gladnyhet å få i en ellers hektisk arbeidshverdag, og vi synes det er veldig stas med all oppmerksomhet oppgaven har fått etter at den ble levert i juni, sier Susanne Hillestad Ullsgård

NHH-erne Ullsgård og Cassandra Elvingdal vant Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave med oppgaven «Hva skal til for å lykkes med kategoristyring?». To av tre nominerte kom fra Norges Handelshøyskole. Hovedpremien var 30 000 kroner og de øvrige nominerte fikk 10 000 kroner. 

Prisen ble delt ut på den årlige F&U-dagen, som blir arrangert for å vise hva akademia gjør innen forskning og undervisning innen offentlige anskaffelser. Prisen ble delt ut for første gang i år.

Les også:

masterpris 2020

Fikk pris for beste masteroppgave

Amanda Feyling og Mathias Ringdal fikk prisen for årets beste master ved Institutt for samfunnsøkonomi 2019/2020.

Kontaktet fem

ulike virksomheter

Masteroppgaven til Elvingdal og Hillestad tar for seg hvordan kategoristyring praktiseres som innkjøpsstrategi i fem ulike virksomheter.

– Vi valgte å skrive om kategoristyristyring etter å ha lært om innkjøpsstrategien i fag ved NHH. Litteraturen presenterer strategien som noe alle virksomheter burde benytte, og kunne virke å omtales litt for god til å være sann. Vi ville derfor komme i dybden på temaet og finne ut om det er en strategi som alle virksomheter lykkes med, og hvis ikke, hvordan man faktisk kan lykkes med strategien, sier Elvingdal.

Les også:

lehmkuhl stipend

Lehmkuhlstipend til masteroppgave om maskinlæring

Herman Johan Bomholt og Torsten Stangeland Thune fikk i dag tildelt Lehmkuhlstipendet for sin masteroppgave.

UTVIKLET KONSEPTUELT RAMMEVERK

I masteroppgaven utviklet de tidligere NHH-studentene et konseptuelt rammeverk med elementer fra kategoristyring som vektlegges i litteraturen. 

Funn fra oppgaven viser at elementene kategorileder, endringsledelse og analysearbeid er svært avgjørende for å lykkes. Dette er områder som i størst grad skiller virksomhetene som lykkes fra de som ikke gjør det.

Veileder på oppgaven var Malin Arve, førsteamanuensis og prorektor for utdanning ved NHH.