Innovation School får ekstra midler

Bilde av Frankfurt. Foto: Unsplash v. Jan-Philipp Thiele
FEM MILLIONER til NHH: Med ekstra midler fra Diku skal Norges Handelshøyskole videreutvikle Innovation School. I 2021 lanseres nytt format på det populære programmet, der studentene blant annet er 10 uker i Tyskland. Foto: Unsplash v. Jan-Philipp Thiele
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

17. desember 2020 08:30

Innovation School får ekstra midler

NHH får fem millioner fra Diku til å utvikle Innovation School. – Dette er fantastiske nyheter for NHH. Vi har nådd opp i konkurransen med andre meget gode søkere, sier prorektor Therese Sverdrup.

Syv utdanningsinstitusjoner får penger til å utvikle nye læringsformer som kobler studenter og arbeidslivet tettere sammen. Det fremgår i pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. Regjeringer bruker totalt 45 millioner, hvor NHH får fem millioner.

– Dette er fantastiske nyheter for NHH. Vi har nådd opp i konkurransen med andre meget gode søkere, og NHH er den søknaden som har mottatt høyest økonomisk støtte. Innovasjonsskolen på NHH er viktig i en tid der vi ønsker å gi studentene mer praksis, og også kunnskap om innovasjon og entreprenørskap, sier Therese Sverdrup, prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid.

Sverdrup retter en stor takk til Steffen Juranek og Stella Angove for jobben de har gjort med å legge om Innovasjonsskolen og for søknaden de har laget. 

Les også:

Jobbintervjuer i kø etter Innovation school i USA

På Innovasjon School i California lærte Ingvild Kvinnsland teknikker for innovasjon og nyskaping. – Det gjør henne attraktiv på jobbmarkedet, sier NHH-forsker.

Nytt format i 2021

Innovation School er et studieprogram ved NHH som gjennomføres i perioden januar til september. Etter en pause i 2020, starter det populære programmet opp igjen i 2021 med nytt format. Innovation School hadde i år 58 søkere. 30 av disse fikk tilbud om plass og har takket ja.

– Med støtten kan vi fortsette å utvikle et program som kombinerer innovativ undervisning med internasjonal arbeidserfaring. Vi tror at denne kombinasjonen vil gagne studentene ved at de utvikler ferdigheter som arbeidslivet etterspør, sier Steffen Juranek, førsteamanuensis og programansvarlig for Innovation School.

Innovation School gir 30 studiepoeng og inngår i masterprogrammet i økonomi og administrasjon. Programmet er inndelt i fem moduler fordelt utover vårsemesteret og sommeren. I programmet får studentene undervisning innen ideutvikling, organisering og finansiering av innovasjon og inntjeningsmulighetene ved innovasjon. I tillegg inneholder programmet en modul som vektlegger karriereutvikling og interkultur.

I den nye versjonen av Innovation School drar studentene til Tyskland, hvor to uker er undervisning og åtte uker er internship i en tysk bedrift. Undervisningen i Tyskland foregår ved Goethe-Universität i Frankfurt og Technische Universität München.

LES OGSÅ:

Tar dobbelgrad for å få mest mulig ut av studiet

De siste fem årene har nærmere 80 NHH-studenter tatt høyskolens internasjonale dobbelgradsprogram. De får to mastergrader, men bruker ikke lenger tid enn andre studenter.

JOBBER MED STORTINGSMELDING OM ARBEIDSRELEVANS

Prorektor Therese Sverdrup forteller at midlene til Innovation School skal brukes til å videreutvikle programmet. 

– Midlene skal brukes til å ansette en administrativ person til å håndtere relasjoner med bedriftene i programmet, utvikling av kompetanseområder som innovasjonsskolen skal tilby og til formidlingsaktiviteter. 

Det er Diku, Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning, som deler ut pengene. Midlene kommer fra Kunnskapsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Kunnskapsdepartementet arbeider med en stortingsmelding om arbeidsrelevans som skal legges frem våren 2021.