Executive online gir deg det beste fra NHH

Helge Thorbjørnsen, Helge Skodvin
Executive online henter inspirasjon fra undervisningsopplegget fra de andre tilbudene på NHH Executive. Deltakerne får bryne seg på egne problemstillinger og utfordringer. – Vi gjør det faglige relevant for virksomheten de selv er en del av, enten de kommer fra offentlig eller privat sektor, sier professor Helge Thorbjørnsen. Foto: Helge Skodvin
Av Ove Sjøstrøm

21. desember 2020 19:02

Executive online gir deg det beste fra NHH

Noen ganger er det bare en liten faglig oppdatering som skal til for å trigge endringer i virksomheten man er en del av, mener NHH-professor Helge Thorbjørnsen.

– Det er viktig å forstå hvilke grep du må ta når omgivelsene endrer seg. Derfor lanserer vi korte faglige dypdykk på nett. Vi tar for oss en variert meny med de fagområdene NHH tilbyr, sier professor Helge Thorbjørnsen, programleder for Executive online.

Det er et bredt kursprogram som tilbys. Hvert kurs går over enten to dager eller fire uker og er utformet for å gi deltakerne konkret kunnskap som kan benyttes i egen arbeidshverdag. Opplegget er skreddersydd for nettbasert undervisning på Zoom.

LES MER: Kurstilbud fra Executive online

En god faglig oppkvikker

Thorbjørnsen har fått med seg førsteamanuensis Eirik Sjåholm Knudsen som medprogramleder.

– Vi sier gjerne at dette kursopplegget er laget for folk som ønsker seg en kjapp kopp espresso i en hektisk jobbhverdag. Executive online er med andre ord for dem som trenger et intensivt faglig påfyll og en liten oppkvikker på en enkel måte, sier Thorbjørnsen.

– Hvem er målgruppen for Executive online?

– Alle som har minst en bachelorutdanning og behov for faglig påfyll i alt fra innovasjon og digitalisering til økonomisk styring. 

– Det har skjedd mye på nær sagt alle områder de siste årene som direkte påvirker rammene for hvordan man driver business nå, sier Thorbjørnsen som understreker kursene passer for alle med noe faglig ballast eller yrkeserfaring:

– Det er derfor vi gjerne drar espresso-analogien. Her får du en god slurk praktisk kunnskap som du kan få umiddelbar effekt av.  Trenger du en lengre americano, tilbyr vi også fireukers kurs.

Helge Thorbjørnsen
– Vi ser at etterspørselen etter mer digital undervisning og kortere programmer har økt under koronapandemien. I likhet med mange andre, har vi også lært mye om hva som fungerer og ikke fungerer digitalt, sier professor Helge Thorbjørnsen. Foto: Helge Skodvin

Ikke NHH-light

Selv om dette er korte kurs er det ikke snakk om NHH-light, understreker Thorbjørnsen.

– Vi henter de beste lærekreftene på hvert område, og vi er tverrfaglige. Foreleserne vil presentere det siste på sine fagfelt og involvere deltakerne i undervisningen.

Han og understreker det siste:

– Det blir ikke en passiv enveiskommunikasjon fra vår side. Vi gjør kursene aktuelle med caser og gode eksempler fra utfordringer som møter virksomhetene i dag. Både forleser programleder blir med på hver Zoom-økt.

Executive online henter inspirasjon fra undervisningsopplegget fra de andre tilbudene på NHH Executive. Deltakerne får bryne seg på egne problemstillinger og utfordringer.

Tore Hillestad

– Etterutdanning er en ekstremt viktig innsatsfaktor

– Kunnskap er en ekstremt viktig innsatsfaktor for å møte fremtidens utfordringer, og da spiller videreutdanning en kritisk rolle, sier NHH Executives fung. direktør Tore Hillestad.

– Vi gjør det faglige relevant for virksomheten de selv er en del av, enten de kommer fra offentlig eller privat sektor.

Stor faglig bredde

På programmet står blant annet hvordan teknologi og digitalisering påvirker virksomhetene. Selv har Thorbjørnsen kundeatferd som tema, men anbefaler hele menyen som er tilgjengelig online.

– Vi har blant annet et spennende kurs om bærekraft og sirkulær business, samt kurs om innovasjonskultur. I tillegg kan du plukke med deg det siste innen fintech, strategi og ledelsesteori.

Deltakelse på kursene krever lite forberedelser.

– Før vi går i gang, sender vi et par lettleste artikler til deltakerne for å gi en intro til temaene. Resten skjer online. Ingen av kursene har eksamen, og i etterkant av samlingene får deltakerne en anbefalt liste fra oss med artikler og bøker som er aktuelle for videre lesning.  

En smakebit

Mye av innholdet på de korte onlinekursene er også hentet fra de mer omfattende etter- og videreutdanningsprogrammene til NHH Executive.

– For noen kan det være et stort løft å gå på et toårig utdanningsløp. Executive online tilbyr en faglig oppdatering og en liten smakebit av de mange sentrale og nye fagene på handelshøyskolen, sier Thorbjørnsen som legger til:

– Men hvis du blir sulten på mer, så har vi lengre MBA-programmer du kan søke på.

– Hvorfor har ikke NHH gjort dette før?

– Vi ser at etterspørselen etter mer digital undervisning og kortere programmer har økt under koronapandemien. I likhet med mange andre, har vi også lært mye om hva som fungerer og ikke fungerer digitalt, sier han og avslutter:

– Målet er å gi deltakerne en aldri så liten boost og verktøykasse for omstilling og utvikling av nye forretningsmodeller. Alle vil garantert få noe som er nyttig for virksomheten de tilhører.

Kristin A Stave
– Vi kan tilby bedrifter og organisasjoner de samme online-kursene som bedriftsinterne kurs. Dersom flere i samme bedrift eller avdeling har behov for felles kompetanseutvikling, vil dette kunne være et effektivt og relevant tilbud, sier Kristin A. Stave.

Tilpasses bedriftene

Business development manager Kristin Arefjord Stave er ansvarlig for bedriftsinterne programmer ved NHH Executive. Hun forteller at kursene i denne online porteføljen også kan tilpasses enkelte bedrifter.

– Vi kan tilby bedrifter og organisasjoner de samme online-kursene som bedriftsinterne kurs. Dersom flere i samme bedrift eller avdeling har behov for felles kompetanseutvikling, vil dette kunne være et effektivt og relevant tilbud. For mange vil et slik faglig dypdykk gi motivasjon og et felles ståsted for videre utvikling av organisasjonen, enten det er innen bærekraft, strategisk analyse eller kundeatferd. Da vil vi kunne ta hensyn til organisasjonens unike strategi, kultur, utfordringer og kunnskapsbehov. På denne måten får organisasjonene et optimalisert programdesign, faglig innhold og gjennomføring, sier Stave.