NHH-studenter blant landets mest fornøyde

Bilde av Martine Fornes og studenter som sitter utenfor høyblokken ved NHH
HØY STUDENTTRIVSEL: NHH utmerker seg på tilknytning til arbeidslivet gjennom karrieredager og bedriftsbesøk, viser Studiebarometeret. – Studentforeningen er også en gyllen mulighet til å knytte kontakter, sier masterstudent Martine Fornes. Foto: Daniel Hoelzl (NHHS) / Silje Katrine Robinson
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

21. april 2020 12:33

NHH-studenter blant landets mest fornøyde

Studenter ved NHH er blant de mest fornøyde i Norge, viste det siste Studiebarometeret, en undersøkelse som kartlegger studentenes tilfredshet med studieprogrammene.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) utfører den nasjonale spørreundersøkelsen Studiebarometeret på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Spørreskjemaet går ut til 2.- og 5. årsstudenter på cirka 1 800 bachelor- og mastergradsstudier. 

Masterstudentene ved NHH gir 4,5 av fem mulige poeng på overordnet tilfredshet med studieprogrammet sitt. Det er 0,4 poeng over landsgjennomsnittet. For bachelorstudentene er poengsummen 4,4. Det viser tall fra  Studiebarometeret for 2019, som ble offentliggjort i januar 2020.

Masterstudent Martine Fornes (24) er svært fornøyd med studiene ved NHH. Hun er ikke overrasket over resultatene:

– Det som gjør NHH unikt er muligheten til å kombinere skolegang med så mye gøy og lærerikt i studentforeningen. Vi kan velge mellom mange spennende fag og studentforeningen har noe for alle, sier Fornes.

Les også:

BERGENSAVISEN: NHH på landstoppen

Studvest: NHH blant de beste i landet

STOR arbeidslivsrelevans

Handelshøyskolen utmerker seg på flere spørsmål tilknyttet arbeidslivet. Bachelorstudentene oppgir at de i svært stor grad (4,8 poeng) får mulighet til å møte potensielle arbeidsgivere gjennom karrieredager, bedriftsbesøk, praksis og lignende. Dette er 1,4 poeng over landsgjennomsnittet. For masterstudentene er poengsummen 4,7.

– Studentforeningen er også en gyllen mulighet til å knytte kontakter. Ved å være en del av styret til studentfestivalen UKEN, får du eksempelvis mulighet til å bli kjent med tidligere styrer helt tilbake til 1980-tallet – og de deler gjerne av sine erfaringer, sier hun.

Fornes var leder for UKEN 2020, som er blant Norges største studentdrevne festivaler med nesten 1000 frivillige. Dessverre ble festivalen avlyst på grunn av koronaviruset.

Les også:

NHH alltid i søkertoppen

NHH er blant landets mest populære studiesteder, og mange venter i spenning på om karaktersnittet fra videregående holder til en plass på NHH.

Godt sosialt miljø

Videre viser Studiebarometeret at NHH-studentene er positive til det sosiale studentmiljøet. Bachelorstudentene er de mest positive med 4,2 poeng, som er en økning fra forrige undersøkelse.

Masterstudentene gir 3,9 poeng, som er samme som i fjor. For hele institusjonen er gjennomsnittet 4 poeng.