– Jeg er ikke utpreget risikosøkende

Henrik Lie-NIelsen
Henrik Lie-Nielsen er Lehmkuhlforeleser 2019: – Jeg kommer til å fortelle min historie, hvilke valg som ble tatt og hvordan jeg havnet der jeg er i dag samt vie mye tid til å snakke om fremtidens muligheter og hvorfor det kan være smart å tenke litt utradisjonelt og innovativt.
NHH Av Sigrid Folkestad

17. september 2019 10:30

– Jeg er ikke utpreget risikosøkende

Årets Lehmkuhl-foreleser er seriegründer, investor og rådgiver Henrik Lie-Nielsen.

– Jeg kommer til å fortelle min historie, hvilke valg som ble tatt og hvordan jeg havnet der jeg er i dag samt vie mye tid til å snakke om fremtidens muligheter.

Henrik Lie-Nielsen er en seriegründer med base i Bergen.  Han grunnla sin første teknologibedrift i 1995, og har senere startet en rekke andre teknologirelaterte selskap.

Hvordan skape business av gode ideer

Verden er full av gode idéer, men hva skal til for å skape business av disse? Entreprenørskap og forretningsutvikling er tema for årets Lehmkuhl-konferanse og den påfølgende Lehmkuhl-forelesningen med Henrik Lie-Nielsen.

Digital transformasjon

Lie-Nielsen har hatt storparten av karrieren sin i skjæringspunktet forretningsvirksomhet og teknologi.

I dag er han investor og deler tiden sin mellom utvikling av egne selskaper og mentorvirksomhet for selskaper han har investert i. Videre gir han råd til styre og ledergrupper om digital transformasjon og innovasjon.

26. september holder han Lehmkuhl-forelesningen ved NHH.

– I tillegg til å snakke om min bakgrunn og historie, vil jeg peke på hvorfor det kan være smart å tenke litt utradisjonelt og innovativt - og hvilke skills som blir viktigere og viktigere i tiden fremover, sier Lie-Nielsen. 

Mer om forelesningen: 

APPETITE FOR DECONSTRUCTION - AN ENTREPRENEUR'S PERSPECTIVES ON CAREER CHOICES

Velge utradisjonelt

– Hva handlet disse valgene om: Utdanning og jobb eller har du vært flink til å ta sjanser?

– Det handlet nok delvis om å tørre å velge litt utradisjonelt og delvis om å gripe muligheter mens nedsiden er liten. Jeg er ikke utpreget risikosøkende, men har nok tatt noen sjanser som har vist seg å være rett å ta.

– Du sier at det å reprodusere eksisterende kunnskap, ikke viktige skills. Har du noen råd til studenter om hvordan de skal lære seg å tenke utradisjonelt?

– Jeg tror det handler om flere ting, men noe jeg tror er svært viktig er å søke kunnskap om og innsikt i andre områder enn dem man selv studerer. Det er denne kombinatoriske kunnskapen, ens eget felt kombinert med andre felt, som gjør en i stand til å tenke litt utenfor boksen. Det betyr også at det kan være smart å bygge nettverk utenfor egen studieretning - det er ofte et team av komplementære mennesker som finner gode løsninger på viktige problemer, sier investoren.

Til ære for NHHs "far" Kristofer Lehmkuhl arrangerer høyskolen en årlig forelesing med en fremtredende person fra norsk samfunnsliv. Forelesingen er åpen for alle og blir holdt så nær Lehmkuhls fødselsdag 26. september som mulig.