Martin Schütt årets alumni 2019

Video Av Sigrid Folkestad

16. oktober 2019 08:57

Martin Schütt årets alumni 2019

Da NHH samlet mer enn 500 tidligere NHH-studenter på konferansen denne uken, ble Martin Schütt fra Askeladden & Co kåret til Årets Alumni.

Etter en rakettkarriere i McKinsey, var Martin Schütt med å starte opp Askeladden & Co. Han blir av kolleger omtalt som en ekstremt imponerende person, med en enorm drivkraft og en personlighet som skaper en følgerskare blant investorer og medarbeidere, samtidig som han er en sylskarp problemløser.

Dette er noe også Alumnirådet ved NHH har merket seg. Det er tidligere studenter i rådet som står bak valget av Schütt. Årets Alumni er et hederstegn som blir tildelt NHH-ere som inspirerer alumni, nåværende og kommende NHH-studenter. Prisen går til en person som er utdannet ved NHH og har en tydelig kobling til høyskolen.

Selv var Askeladden-gründeren på jobbreise i Asia, for å hente inspirasjon til utvikling av Askeladden, da konferansen gikk av stabelen på hotellet The Hub i Oslo. Tim Nilo, som inntil nylig var byråsjef i Zenith, tok imot prisen på vegne av Schütt.

Therese Sverdrup, Tim Nilo, Øystein Thøgersen
Martin Schütt fra Askeladden & Co ble kåret til Årets Alumni da NHH samlet 500 tidligere studenter på The Hub i Oslo tirsdag denne uken. Vinneren var på jobbreise i Asia, og det var Tim Nilo som tok imot heder og ære på vegne av Schütt. Her med prorektor Therese E. Sverdrup og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen

Schütt har i løpet de siste to årene ledet arbeidet med å starte en serie av virksomheter som utfordrer dagens selskapet innen bransjer som frisør, massasje, begravelse, underholdning, skjønnhet og tannlege. Virksomhetene har flere hundre millioner i samlet omsetning og sysselsetter 500 mennesker.

Pettersen årets alumni 2018

– Christoffer Pettersen tenkjer nytt, utfordrar og går sine eigne vegar, sa rektor Øystein Thøgersen, som delte ut prisen på Alumnikonferansen Opptur denne veka.

Gjennom Askeladden & Co har Årets Alumni gått inn i modne markeder. Han har vært en engasjert debattant i diskusjoner om hva innovasjon er og kan være. Han er et kroneksempel på en fremragende NHH-alumn som setter spor i næringslivet og i samfunnet generelt, mener Alumnirådet.