Leder 400 studenter i NHH-Symposiet

NHH-student og leder av Symposiet Nicholas Drange.
NHH-symposiet har vært arrangert annet hvert år siden 1983. 24-åringen fra Os i Hordaland ble med i organisasjonen i 2014. De siste to årene har han, på frivillig basis, jobbet fulltid med prosjektet. Foto: Symposiet.
NHH Av Ivar Lyngedal

14. mars 2019 13:14

Leder 400 studenter i NHH-Symposiet

Nicholas N. Drange leder 400 studenter og Nord-Europas største studentdrevne næringslivskonferanse – alt arbeid gjort frivillig og ved siden av finansstudier.

20. og 21. mars arrangeres Nord-Europas største studentdrevne næringslivskonferanse NHH-Symposiet ved Norges Handelshøyskole.

Nicholas N. Drange står i spissen for arrangementet. Han leder 400 studenter, som alle jobber frivillig, og sørger for at alt går etter planen når konferansen går av stabelen.

Temaet for årets konferanse er globaliseringens fremtid og hvordan geopolitiske endringer vil påvirke Europas posisjon i verden fremover.

Drives av utfordringer

Masterstudenten legger ikke skjul på at det kan være utfordrende å lede mange mennesker, men han føler seg samtidig privilegert som får jobbe med symposiet.

– Med dedikerte og dyktige folk i alle ledd, så blir vervet en fryd og utfordringene enklere å håndtere. Jeg har med meg et helt fantastisk styre, og jeg gir all honnør til resten av organisasjonen som i sum legger ned tusenvis av timer for at NHH-Symposiet skal sparke fra seg på et internasjonalt nivå, sier han.

Nicolas Drange og medstudenter.
Nicolas Drange leder 400 studenter i NHH Symposiet. Her med to av hans medarbeidere. Foto: Symposiet.

Alle NHH-ere får relevant jobb etter studiet

98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant arbeid. Majoriteten får jobben før de er ferdig utdannet, viser ny kandidatundersøkelse.

Globaliseringens fremtid

Temaet for årets konferanse er globaliseringens fremtid og hvordan geopolitiske endringer vil påvirke Europas posisjon i verden de kommende årene.

Rundt 300 personer fra norsk og internasjonalt næringsliv deltar på konferansen. Oljefondets direktør Yngve Slyngstad og tidligere arbeidsminister Victor Norman er blant foredragsholderne. Menneskerettighetsaktivist Kerry Kennedy tar også turen fra USA.

LES MER OM SYMPOSIET

– NHH Symposiet skal være en katalysator for endringer studentene ønsker å se i samfunnet. Derfor inviterer vi dyktige foredragsholdere til å stå på scenen sammen med oss, og snakke til dagens beslutningstakere, sier han.

– Det skaper et forum for diskusjon på tvers av generasjoner, kompetanse og perspektiver, og det er unikt, sier Drange.

NHH-Symposiet har vært arrangert annet hvert år siden oppstarten i 1983. Her et lite historisk øyeblikk; symposiet for 30 år siden.
NHH-Symposiet har vært arrangert annet hvert år siden oppstarten i 1983. Her et lite historisk øyeblikk; symposiet for 30 år siden. Foto: NHH arkivfoto.

Vil gjøre en forskjell

NHH-symposiet har vært arrangert annet hvert år siden 1983. 24-åringen fra Os i Hordaland ble med i organisasjonen i 2014. De siste to årene har han, på frivillig basis, jobbet fulltid med prosjektet.

– Når du brenner for noe, tenker du ikke over hvor mange timer du bruker. Det er de faglige utfordringene, den sosiale tilhørigheten og et ønske om å gjøre utgjøre en forskjell, som driver meg, sier han.

– I Symposiet får jeg utfordret meg selv sammen med andre engasjerte studenter. Vi satser stort og har en tilnærming om at ingenting er umulig. Muligheten jeg får til å prøve ut teori fra skolebenken i praksis, er både nyttig og motiverende, sier masterstudenten.

Reiser til Japan for å få relevant jobberfaring

Regjeringen stilte i fjor høst krav om økt praksis i utdanningen. NHH har tatt grep og sender nå studenter til utlandet for å få relevant jobberfaring.