– Åpner pengesekken altfor lett

bom
– Jeg er bekymret at pengesekken blir åpnet altfor lett foran valgene, og at politikerne ikke klarer å komme til fornuftige og bærekraftige kompromiss foran valget, sier Gernot Doppelhofer. Foto: E18 ved Skinmo (wikimedia).
Av Sigrid Folkestad

5. juni 2019 11:23

– Åpner pengesekken altfor lett

Professor Gernot Doppelhofer er blant de norske økonomene som i dag kommenterer FrPs forslag om å bruke overskuddet i oljefondet til å slette bompengegjelden.

«En måned etter at Fremskrittspartiet foreslo å bruke av overskuddet i oljefondet for å slette bompengegjeld, er verdien av fondet redusert betydelig. Økonomer rister på hodet av forslaget», skriver NRK i dag.

I NRK-saken viser professor Gernot Doppelhofer til handlingsregelen, som skal styre bruken av avkastningen fra oljefondet. Han mener det ikke er noen grunn til at regjeringen skal avvike fra disse reglene.

– Jeg er bekymret at pengesekken blir åpnet altfor lett foran valgene, og at politikerne ikke klarer å komme til fornuftige og bærekraftige kompromiss foran valget. Vi kan ikke slippe tøffe politiske prioriteringer og skyve regninger på fremtidige generasjoner, sier han til NRK.

Les hele saken her.