Over 4000 søkere til NHH

NHH-studenter. Foto: Silje Katrine Robinson
NHH er igjen blant de mest søkte studiene i Norge, viser tall fra Samordna opptak. Arkivfoto: Silje Katrine Robinson
NHH Av Sigrid Folkestad

25. april 2019 11:46

Over 4000 søkere til NHH

Norges Handelshøyskole er også i år ett av landets mest attraktive studiesteder. Hele 4007 personer har søkt siviløkonomstudiet, viser tall fra Samordna Opptak.

Norges Handelshøyskole (NHH) er helt i søkertoppen i landet, kun slått av Rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

– Søkertallene er meget solide, og NHH har det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag, sier rektor Øystein Thøgersen.

Over 1716 søkere har siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg. Søkerne har en spennende tid i møte - de konkurrerer om 470 studieplasser på bachelorstudiet.

Alle NHH-ere får relevant jobb etter studiet

98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant arbeid. Majoriteten får jobben før de er ferdig utdannet, viser ny kandidatundersøkelse.

Kravene for å komme inn på NHH gikk opp i fjor. Poenggrensen for førstegangsvitnemål, altså søkere som kommer direkte fra videregående skole, gikk opp fra 52,6 til 52,7 poeng. Søkere i ordinær kvote gikk opp fra 56, 0 til 56, 5 poeng.

Tallene fra Samordna Opptak viser en svak nedgang i antall søkere for NHH i år.

– NHH er en nasjonal utdanningsinstitusjon med kun 470 studieplasser, så det er et meget trangt nåløye. De som får tilbud om studieplass ved NHH holder et meget høyt nivå, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Søkere får svar på søknadene fra Samordna opptak 20. juli