NHH igjen blant de beste i verden

NHH
Den nye rangeringen viser en økning i antall NHH-studenter som har jobb tre måneder etter fullført utdanning. NHH har også fremgang innen studenters karriereprogresjon.
NHH

10. september 2018 08:14

NHH igjen blant de beste i verden

Financial Times plasserer igjen siviløkonomutdanningen ved NHH blant de 100 beste i verden og som det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge.

NHH blir også i år rangert som et av verdens beste masterprogrammer innen økonomi og administrasjon. Dette viser Financial Times’ nye kåring av årets Masters in Management.

NHH har vært en del av den prestisjetunge rangeringen siden 2005, og i år rangeres masterprogrammet på en 72. plass blant de 100 beste i verden. NHHs internasjonale CEMS-program er helt oppe på 9. plass.

Da listen ble publisert på samme tidspunkt i fjor, ble NHHs siviløkonomprogram rangert på en 65. plass. Listen er i år utvidet med fem nye skoler. NHHs fall på rangeringen skyldes hovedsakelig makroøkonomiske forhold, sier rektor ved NHH, Øystein Thøgersen.

– Lav lønnsvekst og svak kronekurs i Norge gir en lav lønn for norske kandidater relativt til utenlandske, og med lønn som en av de viktigste faktorene i rangeringen, svekker dette resultatet for de norske institusjonene. Til tross for dette, holder NHH stand som en ledende internasjonal handelshøyskole, sier Thøgersen.

Kommer raskt ut i jobb

FTs rangering er basert på data fra skolene og alumni. Kåringen vektlegger blant annet kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold.

Den nye kåringen viser en økning i antall NHH-studenter som har jobb tre måneder etter fullført utdanning. NHH har også fremgang innen studenters karriereprogresjon.

– Studentene opplever at utdanningen er verdifull. I tillegg er det positivt å se at studentene våre kommer raskt ut i jobb, sier Thøgersen.

- Jeg er spesielt stolt over at CEMS-programmet, som NHH tilbyr sammen med 28 ledende handelshøyskoler fra hele verden, igjen gjør det så sterkt. Dette byr på en fantastisk mulighet for våre studenter som kan ta en CEMS-mastergrad samtidig som de blir siviløkonom.

NHH best i Norge

Det er University of St. Gallen i Sveits som topper listen i årets kåring, etterfulgt av HEC Paris i Frankrike og London Business School i England. 

Stockholm School of Economics (SSE) er plassert på 12. plass og kommer best ut blant de nordiske landene, mens NHH har det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge.

Thøgersen slår seg imidlertid ikke til ro med å være den beste utdanningsinstitusjonen i Norge.

– Vi har som ambisjon å være på linje med våre fremste nordiske konkurrenter. Vi vil derfor jobbe aktivt fremover for å klatre på listen, sier han.

Her kan du lese hele rangeringen fra Financial Times.