Danmark, Canada og USA til finalen

dansk lag case competition
Ingen grunn til panikk, for det danske laget var ett av tre lag som gikk til finalen etter torsdagen presentasjon. De som gjorde jobben var Ida Mersholm, Michael Nagel Wachtell, Anne-Sophie Holst Sanders og David Monrad. Den store finalen er i dag, klokka 10:45 i Aulaen på NHH. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Anna D. Mageli

21. september 2018 09:20

Danmark, Canada og USA til finalen

Etter 24 timer med intens jobbing, forberedelser og presentasjoner ble resultatet endelig klart. Det gikk ikke veien for hjemmelaget denne gangen.

Saken er oppdatert fredag 21. september kl. 14:24: NHH gratulerer teamet fra University of Toronto med seieren i NHHS International Case Competition 2018.

 

– Dette er faktisk andre gangen jeg er i Norge! sier Haokun Du.

Grand FInal

In cooperation with DNB and Finance Innovation, the NHHICC Organising Committee invites you to the NHH International Case Competition Grand Final on Friday.

Time: Friday 21 September, 10.45 am
Place: NHH Aula

Sist gang han var i Bergen var han på ferie med familien, denne gangen er agendaen en litt annen. Sammen med lagkameratene Menzhou Wu, Shiqi Li og Kujie Dong har han representert det kinesiske universitetet Sun Yat-sen University i NHH Case Competition.

Inviterer Norge til Kina

– Oppgaven var svært vanskelig, vi hadde lite tid og mange sider å komme gjennom, sier Du. Han understreker også at de andre lagene virket veldig gode.

Selv om kineserne ikke sikret seg en plass i finalen denne gangen er de alle enige i at de har opplevd mye spennende på turen.

– Vi sett masse fin natur og hørt på interessante foredrag, forteller Shiqi Li, som også nevner det norske klimaet som en stor opplevelse.

– Dessuten har vi lærte mye om DNB og det norske samfunnet, legger Du til.

Pensjonssparing for unge

Det er første gang Sun-Yat-sen-laget konkurrerer internasjonalt.

– Vi har en årlig konkurranse på universitetet vårt også, men der er det bare kinesiske lag som deltar, forteller Du.

– Men neste år blir det annerledes, da skal vi nemlig invitere NHH-laget til oss, sier Shiqi Li med et smil.

I caset ble lagene bedt om å presentere en strategi for pensjonssparing for unge. Hvordan kan man tiltrekke seg unge mellom 18 og 32 år?

Hva kan gjøre pensjonssparing attraktivt? Og hvordan skal DNB klare å holde på kundene sine?

Lagkameratene Menzhou Wu, Shiqi Li, Haokun Du og Kujie Dong har representert det kinesiske universitetet Sun Yat-sen University i NHH Case Competition.
Lagkameratene Menzhou Wu, Shiqi Li, Haokun Du og Kujie Dong har representert det kinesiske universitetet Sun Yat-sen University i NHH Case Competition. Foto: Helge Skodvin

Et lag som løste oppgaven på en kreativ måte var representantene fra Copenhagen Business School. Ved hjelp av en app hvor du enkelt kan se resultatet av sparingen din sikret de seg en plass i finalen.

Hentet seg inn

Danskene Michael Nagel Wachtell, David Monrad, Anne-Sophie Holst Sanders og Ida Mersholm kan med andre ord være fornøyde. De ble plukket ut til å delta på konkurransen gjennom en omfattende intervjurunde på CBS.

– De satte oss sammen fordi vi har ulike styrker som til sammen gjør oss til et godt team, forteller Mersholm.

Men etter presentasjonen mente de likevel at de kunne gjort det enda bedre.

–Vi fikk litt dårlig tid, noen av oss snakket litt for sakte, forteller Sanders.

–Men samtidig hentet vi oss inn igjen på spørsmålsrunden, svarer Monrad.

Feiring

Etter finalen venter en tre-retters middag og fest for alle lagene. Kanskje tar de også turen videre ut på byen.

– Vi gleder oss veldig til festen! Vi har hørt at folk i Norge er glad i å feste, så det blir spennende å oppleve, avslutter Shiqi Li.