NHH klar for Arendalsuka

Arendalsuka
Under Arendalsuka i fjor var det nærmere 600 arrangementer og over 70.000 besøkende. Arrangøren forventer enda flere besøkende i år. Foto: Mona Hauglid/Arendalsuka.
NHH Av Øyvind Torvund

9. august 2018 12:12

(oppdatert: 9. august 2018 13:02)

NHH klar for Arendalsuka

For første gang deltar NHH med egne arrangementer under Arendalsuka som starter mandag 13. august. Her er oversikten over arrangementene der NHH-forskere deltar.

– Arendalsuka er blitt en av landets viktigste møteplasser for aktører innen politikk og samfunns- og næringsliv. Derfor er det naturlig at også NHH er tilstede. Vi kan love spennende foredrag om samfunnsaktuelle problemstillinger med noen av høyskolens dyktigste forskere, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Sammen med PwC, Rederiforbundet, Maritime Bergen, Telenor Maritime og Universitetet i Bergen har NHH leid Statsraad Lehmkuhl som ligger til kai i Arendal hele uken. NHH har to hovedarrangementer i seilskipet.

Frokostmøte om tillit

Tirsdag 14. august 09.30 – 11.00: Tillit er den nye oljen.

Tillit er den nye oljen, mener Alexander Cappelen. Det er en sterk sammenheng mellom tillitsnivå og økonomisk velstand. Land som skårer høyest på tillit i befolkningen ligger på inntektstoppen. Mennesker som stoler på hverandre, politikere og offentlige myndigheter, er mer produktive enn innbyggere i land hvor tilliten er lav.

Men hvilken retning går sammenhengen? Har vi høy tillit fordi vi er rike, eller er vi rike fordi vi har tillit? Og hva skal til for å skape tillit?

PwC gir eksempler på hvordan de har jobbet med tillitsprosjekter i offentlig og privat sektor.

Deltagere:

 • Prorektor for Forskning, Kenneth Fjell, NHH
 • Professor Alexander W. Cappelen, forskningssenteret FAIR ved NHH
 • Forsker Hallgeir Sjåstad, forskningssenteret FAIR ved NHH
 • Håvard Abrahamsen, partner (tidl administrerende direktør), PwC

Frokostservering fra klokken 09.00

Finansteknologi

Onsdag 15. august 09.30 – 11.00: Finansteknologi – Norges nye eksportsuksess?

Ny lovgivning åpner for at globale plattformkjemper som Alibaba, Amazon og Google snart kan tilby bank – og finanstjenester i Norge. Samtidig ruster norske banker- og finansinstitusjoner seg til kamp. I vår annonserte Vipps, Bank Axcept og Bank ID at de slår seg sammen for å stå sterkere i den internasjonale konkurransen.

De siste årene har det også vokst frem en jungel av norske tech-bedrifter som satser internasjonalt. Er norsk finansteknologi sterk nok til å konkurrere i det internasjonale fintech-kappløpet? Hva skal til for å lykkes? Deltagere:

 • Rektor Øystein Thøgersen, NHH
 • Partner Rune Strømsnes, PwC
 • Førsteamanuensis Aksel Mjøs, NHH
 • Daglig leder Atle Sivertsen, Finance Innovation
 • Administrerende direktør Geir Bergskaug, Sparebanken Sør
 • Daglig leder Petter Skulstad, Dealflow
 • Nestleder i Finanskomiteen, Rigmor Aasrud (Ap)

Se også Facebook-event

Frokostservering fra klokken 09.00

Flere arrangementer

 I tillegg er NHH representert på andre arrangementer i regi av ulike bedrifter og organisasjoner.