Høye søkertall for NHH

NHH-studenter
NHH har tatt grep for å gjøre utdanningen enda mer relevant de siste årene, og det er blitt godt mottatt av studentene. – Næringslivet trenger kandidater som kan se sammenhenger mellom teknologi, ledelse, økonomi og bærekraft. Da er en siviløkonomutdannelse fra NHH det beste du kan ha med deg videre, sier rektor Øystein Thøgersen.
NHH Av Øyvind Torvund

19. april 2018 11:00

Høye søkertall for NHH

Antall søkere til siviløkonomstudiet ved NHH øker, viser tallene fra Samordna opptak. Bare rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo har flere førsteprioritetssøkere.

1801 personer har siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg i år. Det er en økning på 1,6 prosent sammenlignet med i fjor.

Har tatt grep

– Vi er godt fornøyd med søkertallene. De viser at NHH har det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag. Vi har gjort flere grep for å gjøre utdanningen enda mer relevant, blant annet gjennom kurs som tar for seg robotisering, kunstig intelligens og digitale forretningsmodeller. Dette har vi fått gode tilbakemeldinger på både fra studentene og næringslivet, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Han sier en økonomiutdanning kanskje aldri har vært mer relevant enn den er nå.

– Næringslivet trenger kandidater som kan se sammenhenger mellom teknologi, ledelse, økonomi og bærekraft. Da er en siviløkonomutdannelse fra NHH det beste du kan ha med deg videre. Den siste arbeidsmarkedsundersøkelsen viste blant annet at nærmere 75 prosent av studentene får jobbtilbud før de ble uteksaminert, så NHH er et trygt valg, sier Thøgersen.

Kvinneandel på samme nivå

Totalt har 4216 personer søkt seg til NHH. Det er en oppgang på 2,5 prosent sammenlignet med samme tall i fjor. Kvinneandelen holder seg på samme nivå som de foregående årene. 39,8 prosent av alle som søkte seg til NHH er kvinner. I fjor var dette tallet 40,0 prosent.

Se flere tall på nettsidene til Samordna opptak.

Les også:

Attraktive i arbeidsmarkedet

88 prosent av NHH-studentene er i jobb etter seks måneder og hele 95 prosent opplever stillingen som relevant. Dette viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2017. Andelen som arbeider innen IT og telekom er stigende.