Har skrevet årets beste masteroppgave

Ingrid Gaarder Harsheim og Vilde Nakkim. Foto: Mari Hansen Ingleson
Vinnerne av Institutt for samfunnsøkonomi sin pris for beste masteroppgave er Vilde Nakkim og Ingrid Gaarder Harsheim. – Det å få presentere oppgaven for tidligere forelesere og forskerne på NHH, var veldig gøy, sier Vilde Nakkim. Foto: Mari Hansen Ingleson
NHH Av Mari Hansen Ingleson

13. desember 2019 10:55

Har skrevet årets beste masteroppgave

Ingrid Gaarder Harsheim og Vilde Nakkim har vunnet 15 000 kr, etter å ha fått Institutt for samfunnsøkonomi sin pris for årets beste masteroppgave.

– Det er veldig stas å vinne pris for masteroppgaven. Dette så vi ikke komme da vi satt på biblioteket og leverte oppgaven fire timer før fristen gikk ut, sier Ingrid Gaarder Harsheim.

Sammen med sin masterpartner, Vilde Nakkim, har de vunnet Institutt for samfunnsøkonomi sin pris for beste masteroppgave. Masteroppgaven er veiledet av førsteamanuensis Torfinn Harding. Onsdag 11. desember presenterte vinnerne oppgaven på Institutt for samfunnsøkonomi.

 – Det å få presentere oppgaven for tidligere forelesere og forskerne på NHH, var veldig gøy. Vi fikk muligheten til å formidle det vi har jobbet med på en ny måte og dele funnene våre med flere, sier Vilde Nakkim.

Deler ut 15 000 kroner

Hvert år deler Institutt for samfunnsøkonomi ut prisen for beste masteroppgave. I år er vinneren plukket ut av førsteamanuensis Mathias Ekström og professor Øyvind A. Nilsen. Vinnerne får 15 000 kroner.

Ekström og Nilsen vurderte til sammen nitten innsendte masteroppgaver. I evalueringsprosessen har juryen lagt vekt på problemstillingens originalitet, analytisk styrke, oppgavens struktur og grad av kritisk refleksjon.

Harsheim og Nakkims oppgave er en empirisk undersøkelse av effektene av ulike landbruksteknologier på arealbruk og avskoging i Brasil.

Les også:

Investerer i bærekraft – men hvilke effekter har det?

Investorer over hele verden går etter klimavennlige løsninger. Veksten i grønn finans stiger i ekspressfart. – De spør seg nå hvordan de kan synliggjøre effektene av sine investeringer, sier NHH-forsker Carsten Bienz.

– Oppgaven er høyst relevant

– Siden 40 prosent av verdens gjenværende regnskog er i Brasil og avskoging er en reell trussel, er temaet for oppgaven høyst relevant, skriver juryen i sin begrunnelse.

Videre skriver juryen at oppgaves metodiske grunnlag er godt og at Harsheim og Nakkim sine funn er et godt tilskudd til den eksisterende litteraturen.

– Vi ville skrive om sammenhengen mellom avskoging og landbruk. At avskoging er et problem er ikke noe nytt, men vi har hatt litt flaks med at det har fått mye fokus det siste året, sier Nakkim. 

Hun legger til at aktualiseringen av koblingen mellom matsikkerhet og avskoging, har gjort problemstillingen deres enda mer aktuell.   

Vil få oppgaven publisert

– Vi vet at det er veldig vanskelig å få noe publisert i et vitenskapelig tidsskrift. At vi har fått denne prisen er en god bekreftelse på at andre synes at det vi har skrevet er interessant, sier Harsheim.

Juryen oppfordrer Harsheim og Nakkim til å skrive en vitenskapelig artikkel basert på oppgaven.

– Vi har snakket om å få publisert en kommentar til artikkelen som vi har basert mye av vårt arbeid på. Å få en så tydelig oppfordring er veldig motiverende, sier den tidligere NHH-studenten.

Se tidligere vinnere

Les også:

Jobber for historiens største klimamarkering

Med tidligere NHH-studenter i spissen, planlegger Klimabrølet norgeshistoriens største klimamarkering 30. august. Målet er å mobilisere 150 000 mennesker i flere byer.

Tar opp kampen mot renovasjonsgigant

NHH-studentene satset 100.000 kroner fra egen lomme på gründeridé. Nå møter de hard konkurranse fra renovasjonsbransjen.