LAST NED PRESENTASJONER FRA ÅRETS KONFERANSE
OM ÅRETS KONFERANSE
Matvareprisene øker, man leter etter skyldige, og veien fremover er usikker. Vi møtes igjen til FOOD-konferanse 13. mars på Radisson Blu Scandinavia Hotel, i Oslo. Her prøver vi å gi noen svar: Hva har skjedd i verdikjeden her hjemme? Hva skjer hos våre naboer og hvordan kan vi vente at kundene responderer? Hvordan kan verdikjeden utnytte ny teknologi, og hvordan skal alt dette skje samtidig som bærekraft opprettholdes?
Til å svare på dette inviterer FOOD forskere, eksperter og næringsliv på scenen. Du vil bl.a. møte eksperter som følger matvarebransjen tett, Sverre Martinsen og Magnus Proesch (BCG), Ivar Pettersen (Alo-analyse), Marie-Louise Riewerts (NielsenIQ, Danmark).
Vi skal få høre om AI og matproduksjon, vertikalt landbruk, roboter og selvgående fartøy. Vi møter Robert Ekrem (Völur), professor Pål Johan From (NMBU).
Professor Øystein Thøgersen og Frode Steen fra NHH vil også være på plass. Erik Solheim avslutter dagen med sine tanker rundt bærekraftsutfordringer.
Program
Matvarepriser i taket: Hva gjør kunden og hvordan responderer verdikjeden?
Konferansier: Geir Mikalsen, NHH
09.00-09.30
Registrering og kaffe
09.30-10.30
Hva skjer egentlig med priser fremover?
10.30-10.50
Pause
10.50-12.00
Hvordan responderer markedet – og ser det så forskjellig ut i Norge?
- Douglas Jansson, masterstudent NHH: «Skandinavia – er Norge ‘the black sheep’?»
- Marie-Louise Riewerts, NielsenIQ: «Priser stiger ikke bare i Norge: Er de skandinaviske matvaremarkedene så forskjellige?»
- Magnus Proesch og Sverre Martinsen, BCG: «Hva kan vi vente fremover – hva forteller konsumentene oss?»
- Frode Steen, NHH: «Pristigning ≠ Pristigning: Hva skjer med handlekurven etter inntektssjokk?»
12.00-13.00
Lunsj
13.00-14.00
Verdikjeden, ny teknologi og økt bærekraft
14.00-14.15
Pause
14.15-15.00
Bærekraft også i matvaremarkedet