Butikkdød og bransjeglidning

Om årets tema

Den tradisjonelle butikken – så vel som handlesenteret - er i fare. Kundene handler på nett, mens handlesentrene tilsynelatende er på reise mot en sakte død. Samtidig finnes det kjeder som vokser – ikke bare i størrelse – men også i bredde. Skal morgendagens matvarer hentes hos Nille og Clas Ohlson, eller finner vi dagligvarebutikken nede i rundkjøringen også i fremtiden?

Midt oppe i dette strever leverandører og detaljister med prising og forhandlinger - små leverandører møter store kjeder, mindre kjeder møter store leverandører. Ny lov om handelsskikk innføres i 2020 – hva innebærer den?

Dette er tema som krever bransje- og forskningsbasert fokus. På FOOD-konferansen i Oslo 11. mars 2020 vil forskere, bransjeaktører og myndigheter presentere funn, strategier og tanker – og du vil kunne delta.

Velkommen til FOOD 2020!

Informasjon om påmelding publiseres innen kort tid.

OM FOOD

NHHs årlige konferanse FOOD retter seg mot deg som er sulten på ny kunnskap, enten du jobber i bransjen, i forvaltningen, i politikken eller bare skal ut og handle. Forskere, bransjeeksperter og sentrale bransjeaktører gir deg en bedre forståelse for utviklingen i verdikjeden for mat og konkurransesituasjon lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og diskuterer fremtidsutsikter for dagligvarehandelen.

Spørsmål? Kontakt konferansekoordinator Anne Liv Scrase

PROGRAMKOMITÉ FOOD 2020

  • Trond Bentestuen, adm. dir., Rema 1000 AS
  • Runar Hollevik, konsernsjef NorgesGruppen ASA
  • Anne Marit Panengstuen, konsernsjef, Nortura
  • Stein Rømmerud, adm. dir. Coca-Cola Enterprises Norge AS
  • Frode Steen, professor NHH
  • Geir Inge Stokke, konsernsjef Coop Norge
  • Therese Sverderup, prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid, NHH
  • Erik Volden, konsernsjef Kavli Holding AS
     

 

Saker fra Food 2019

Daglegvarebransjen må tenke berekraft

Regjeringa vil sikre økt konkurranse ved å styrke handhevinga av konkurranselova i daglegvarebransjen. – Vi har for få utfordrarar og konkurrentar, sa næringsministeren på Food-konferansen.