Butikkdød og bransjeglidning

Påmelding

Meld deg på FOOD 2020 i Eventbrite

program

Konferansier: Nina Skage

08.30-09.00        Registrering og kaffe

09.00-09.50        Åpningssesjon

  • Professor og rektor NHH, Øystein Thøgersen, NHH, Makro-Norge
  • Professor FOOD, NHH, Frode Steen, NHH, FOOD status 2020
  • Presentasjoner fra FOOD
    • Henrik Nøkleby og Christian Søreng, Øker selvbetjente kasser produktiviteten?
    • Lise Fantoft Berg og Ylva Stavland Mobæk, Hva skjer når prisen på fisk reduseres med 15%?

09.50-10.10 pause

10.10-11.40 Butikkdød og bransjeglidning

  • Professor Tor W. Andreassen, NHH, Hva er fremtiden til den fysiske butikken?
  • Professor Magne Supphellen, NHH, Hvor opptatt er vi av at det skal være norsk?
  • Administrerende direktør  Stine Trygg-Hauger, Clas Ohlson
  • CEO Kjersti Hobøl, Nille
  • Senterdirektør Kathrine Ingerø, Sandvika Storsenter

11.40-12.40 Lunch

12.40-13.40 Ny lov om god handelsskikk: Hva kan vi vente oss?

13.40-14.00 Pause

14.00-15.00 Konkurransen i dagligvaremarkedet per 2020

  • Professor FOOD Frode Steen, NHH, Mot bedre vitende i norsk matsektor?
  • Konkurransedirektør Lars Sørgard, Konkurransetilsynet, Konkurransen i dagligvaremarkedet per 2020  

Om årets tema

Den tradisjonelle butikken – så vel som handlesenteret - er i fare. Kundene handler på nett, mens handlesentrene tilsynelatende er på reise mot en sakte død. Samtidig finnes det kjeder som vokser – ikke bare i størrelse – men også i bredde. Skal morgendagens matvarer hentes hos Nille og Clas Ohlson, eller finner vi dagligvarebutikken nede i rundkjøringen også i fremtiden?

Midt oppe i dette strever leverandører og detaljister med prising og forhandlinger - små leverandører møter store kjeder, mindre kjeder møter store leverandører. Ny lov om handelsskikk innføres i 2020 – hva innebærer den?

Dette er tema som krever bransje- og forskningsbasert fokus. På FOOD-konferansen i Oslo 11. mars 2020 vil forskere, bransjeaktører og myndigheter presentere funn, strategier og tanker – og du vil kunne delta.

Velkommen til FOOD 2020!

OM FOOD

NHHs årlige konferanse FOOD retter seg mot deg som er sulten på ny kunnskap, enten du jobber i bransjen, i forvaltningen, i politikken eller bare skal ut og handle. Forskere, bransjeeksperter og sentrale bransjeaktører gir deg en bedre forståelse for utviklingen i verdikjeden for mat og konkurransesituasjon lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og diskuterer fremtidsutsikter for dagligvarehandelen.

Spørsmål? Kontakt konferansekoordinator Anne Liv Scrase

PROGRAMKOMITÉ FOOD 2020

  • Trond Bentestuen, adm. dir., Rema 1000 AS
  • Runar Hollevik, konsernsjef NorgesGruppen ASA
  • Anne Marit Panengstuen, konsernsjef, Nortura
  • Stein Rømmerud, adm. dir. Coca-Cola Enterprises Norge AS
  • Frode Steen, professor NHH
  • Geir Inge Stokke, konsernsjef Coop Norge
  • Therese Sverdrup, prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid, NHH
  • Erik Volden, konsernsjef Kavli Holding AS
     

Saker fra Food 2019

Daglegvarebransjen må tenke berekraft

Regjeringa vil sikre økt konkurranse ved å styrke handhevinga av konkurranselova i daglegvarebransjen. – Vi har for få utfordrarar og konkurrentar, sa næringsministeren på Food-konferansen.