Topplassering for NHH-studieprogram

NHH

14. september 2015 18:36

(oppdatert: 20. april 2016 11:58)

Topplassering for NHH-studieprogram

Det internasjonale masterprogrammet CEMS, som NHH tilbyr sammen med 28 ledende handelshøyskoler, kommer på 4. plass i den siste Financial Times-rangering av verdens beste masterutdanninger.

Dette er en plass opp fra fjorårets rangering. Prorektor Sunniva Whittaker er strålende fornøyd med dette resultatet.

- NHH er veldig stolt over å være med på dette unike masterprogrammet som er rettet mot studenter som ønsker en internasjonal karriere, sier hun.

Studentene skal blant annet gjennomføre et praksisopphold i en utenlandsk bedrift og ta ett semester ved en av de andre CEMS-skolene.

- Vi ser at interessen for å ta dette masterprogrammet er økende også blant norske studenter. Det internasjonale fokuset, den tette næringslivskoblingen og det globale CEMS-nettverket gjør dette programmet særdeles attraktivt, sier Whittaker.

CEMS-programmet er utviklet i samarbeid med store multinasjonale bedrifter som ABB, Google, HSBC, Statoil og Statkraft.

- På den måten sikrer vi at innholdet i programmet er så tett opp til næringslivets kompetansebehov som mulig, sier Whittaker, som gjerne ville sett flere norske bedrifter på listen over CEMS-partnere.

NHHs masterprogram i økonomi- og administrasjon kommer på 64. plass på årets rangering. Dette er fire plasser ned fra fjorårets rangering. Årets liste er utvidet med ti handelshøyskoler, til 80 plasser. Det er ca 600 akkrediterte handelshøyskoler globalt og Financial Times' Masters in Management måler de aller beste.

Det er et lite, eksklusivt masterprogram ved University of St. Gallen, en av NHHs CEMS-partnere, som topper listen. Programmet har vært øverst på listen flere år på rad.

Se hele listen her

Tekst: Red.

flere nyheter