Blant Europas 40 beste

NHH

7. desember 2015 18:23

(oppdatert: 20. april 2016 11:58)

Blant Europas 40 beste

NHH er blant de 40 beste handelshøyskolene i Europa i Financial Times' årlige rangering.

Med 40. plass er NHH på samme nivå som tidligere.

- Dette er et bra resultat. Vi rekrutterer blant de aller beste studentene i Norge, og dette viser at vi har et studietilbud som er svært konkurransedyktig internasjonalt, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Financial Times (FT) rangerer årlig fem ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler. På slutten av året settes disse sammen til en hovedrangering, European Business Schools.

- Det er også godt å se at fire av våre viktigste samarbeidspartnere gjennom CEMS-nettverket er blant de ti beste på listen. Slik får NHH-studentene tilgang til noe av det absolutt beste i Europa.

85 handelshøyskoler har fått plass på årets rangering. London Business School som topper listen, med HEC Paris og Insead på plassene bak. I Norden er Stockholm School of Economics på 26 plass, med Alto University på 32 og Copenhagen Business School på 34 plass.

Handelshøyskolene som ligger i toppen av listen har ofte svært sterke programmer både på master og MBA-nivå, og er institusjoner med en sterk internasjonal orientering. I tillegg har kandidatene en svært god lønns- og karriereutvikling. FT premierer også institusjonene som er med flere rangeringer.

- Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle våre studieprogrammer. Rangeringen setter oss på kartet internasjonalt, men er ikke vårt eneste mål på utdanningskvalitet. Vi oppretter ikke nye programmer utelukkende for å tilpasse oss FTs kriterier, sier Gjesdal.

Fakta om rangeringen

De fem delrangeringene som FTs samlerangering bygger på er (vekting i parentes):

Global MBA (25 prosent), Executive Education Open Programmes (12,5 prosent), Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent), Masters in Management (25 prosent) og Executive MBA (25 prosent).

Se hele rangeringen på Financial Times nettsider.

Tekst: Red.

flere nyheter