Enorm pågang til Forskningsdagene

Forskningsdagene UNG 20. og 21. september var skreddersydd for elever i videregående skoler både i Bergen og omegnskommuner strømmet til auditoriene ved UiB og HVL. Hver forsker fikk 20 minutter til å snakke om sin forskning. Fra NHH: Stipendiat Anna Eitrem, professorene Therese Egeland, Ola H. Grytten og Eirik Sjåholm Knudsen. Foto: Sigrid Folkestad og Emma Merjem Emma Torlo Djugum
Forskningsdagene UNG 20. og 21. september var skreddersydd for elever i videregående skoler – og trakk fulle auditorier. Fra NHH: Stipendiat Anna Eitrem og professorene Therese Egeland, Ola H. Grytten (Foto: Sigrid Folkestad) og Eirik Sjåholm Knudsen (Foto: Merjem Emma Torlo Djugum)
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen, Sigrid Folkestad

22. september 2023 07:28

Enorm pågang til Forskningsdagene

Flere hundre forskere og opp mot 10 000 publikummere: Denne uken åpnet Forskningsdagene i Bergen. Stipendiat Anna Eitrem er en av fire NHH-forskere som allerede har vært i aksjon.

Program forskningsdagene

Forskningsdagene er et bredt samarbeid mellom byens forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Målsetningen er å skape begeistring og forståelse for forskning, samt formidle hva forskningen og dens resultater betyr for oss i vårt daglige liv.

I år er Forskningsdagene fra 20. september til 1. oktober. 

FORSKNINGSDAGENE UNG 

20. september, i Egget på Studentsenteret

Hvordan ta bærekraft fra ord til handling? – stipendiat Anna Eitrem, Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.

Mange bedrifter har bestemt seg for å kutte klimagasser og ta hensyn til naturen og menneskerettighetene. Første steg på veien er ofte å lage en strategi eller en plan for å nå målet. Men hva gjør de etter strategien er lagt? Hvordan kan bedriften styres i en mer bærekraftig retning? I dette foredraget lærer du om verktøy bedrifter kan bruke for å ta bærekraft fra store ord til handling – og unngå grønnvasking.

Fra digitalt hode til digitalt geni? – professor Eirik Sjåholm Knudsen ved Institutt for strategi og ledelse.

Vi hører om digitalisering hele tiden. Alt som kan digitaliseres, skal digitaliseres. Kunstig intelligens og ChatGPT er en stor snakkis, og mange er bekymret for hva bruken har å si for de unge. I dette foredraget får du innsikt i hva eksplosjonen av stadig bedre, billigere og enklere digitale løsninger betyr for deg.

Professor Ola H. Grytten i samtale med en av elevene etter foredraget, professor Therese Egeland sammen med elever fra Fyllingsdalen videregående skoler, professor Eirik S. Knudsen under foredraget og stipendiat Anna Eitrem sammen med leder for Forskningsdagene i Bergen, Silje Pedersen. Foto: Sigrid Folkestad og Emma Merjem Emma Torlo Djugum.
Professor Ola H. Grytten i samtale med en av elevene etter foredraget, professor Therese Egeland sammen med elever fra Fyllingsdalen videregående skoler, professor Eirik S. Knudsen under foredraget og stipendiat Anna Eitrem sammen med leder for Forskningsdagene i Bergen, Silje Pedersen. Foto: Sigrid Folkestad og Merjem Emma Torlo Djugum.

21. september, i Mimes Brønn på Høgskulen på Vestlandet

Hvordan oppfylle boligdrømmen på en fornuftig måte – professor Ola H. Grytten ved Institutt for samfunnsøkonomi.

Drømmer du om å kjøpe egen bolig? Det er ingen lek, om vi leser avisene. Boligprisene går opp, opp, opp, og kravet om egenkapital setter en stopper for mange. Verst er det for unge førstegangskjøperne, som ofte er avhengig av økonomisk støtte fra foreldrene. I dette foredraget får du de beste sparetipsene fra samfunnsøkonom Ola H. Grytten fra NHH. Han forteller deg hva du må gjøre for at boligdrømmen skal bli en realitet – og ikke bare en fjern drøm.

Hvordan kan gruppearbeid bli gøy? – professor Therese Egeland ved Institutt for strategi og ledelse.

Har du opplevd at de andre i gruppen ikke bidrar og du blir sittende med mesteparten av arbeidet, eller en som tenker at gruppearbeid er en fin måte å surfe på andres arbeid? På NHH har vi forsket på hva som skal til for at grupper skal få til å samarbeide bedre og ikke minst få alle til å bidra! I dette foredraget får du høre om hva som er de vanligste problemene i gruppearbeid, og hva du kan gjøre for å gå gruppen til å jobbe bedre sammen.

FORSKNINGSTORGET PÅ TORGALLMENNINGEN

23. september blir det engasjerende forskningsaktiviteter for barn på Festplassen. Dagen før er det «skoledagen», med samme opplegg. NHH har en egen stasjon med tema:

Hva vil du jobbe med når du blir stor? Test din pengesans!