Nye vekstselskaper møttes til pitching i Bergen

Bergen pitching night Hadis Heydarian
Bergen pitching night i regi av Avo Consulting, Askeladden, Dealflow, StartupLab og NHH Alumni ble arrangert for første gang denne uken. Tidligere NHH-student Hadis Heydarian var på scenen, for å presentere rekrutteringsselskapet time2staff. – Mange nyutdannete ser etter jobber i store konsulentselskaper. Jeg tenker litt annerledes. Jeg vil heller ha en stor jobb i et lite selskap, sier Heydarian. Foto: Sigrid Folkestad
Av Sigrid Folkestad

26. mai 2023 16:29

Nye vekstselskaper møttes til pitching i Bergen

– Jeg har pitchet mange ganger, så er ikke stresset, sier Hadis Heydarian fra selskapet time2staff. Den tidligere NHH-studenten møtte mange andre entreprenører til ukens pitchekveld i Bergen.

Leder NHH Alumni og Christoffer Pettersen fra Avo Consulting.
Leder NHH Alumni Morten Hilt og Christoffer Pettersen fra Avo Consulting. Foto: Sigrid Folkestad

– Folk i Bergen slappe. Det er klart vi må invitere gründere til denne type arrangementer. Hvem ellers gjør det, sier daglig leder i Avo Consulting Christoffer Pettersen. Han startet opp suksessbedriften sammen med tre andre i 2016.

Går for ventelister neste gang

Torsdag kveld arrangerte blant andre han og NHH Alumni Bergens første pitchekveld. Gründere, investorer og tidligere NHH-studenter var invitert. Det var også stjernekokk og gründer Christopher Haatuft, som i samtale med Pettersen fortalte om sine erfaringer på veien til å satse på egne restauranter. 

Stjernekokk og gründer Christopher Haatuft fortalte om sine erfaringer på veien til å satse på egne restauranter, i samtale med Pettersen. Hadis Heydarian fikk tre minutter på scenen til å pitche selskapet time2staff.
Stjernekokk og gründer Christopher Haatuft fortalte om sine erfaringer på veien til å satse på egne restauranter, i samtale med Pettersen. Hadis Heydarian fikk tre minutter på scenen til å pitche selskapet time2staff. Foto: Sigrid Folkestad

– Dette skal vi gjøre igjen. Det er ikke full suksess før vi har ventelister, sier Pettersen.

Den tidligere NHH-studenten Hadis Heydarian er såkalt COO, eller chief operating officer, i time2staff. Hun var en av mange bergensgründere som fikk tre minutter på scenen. I time2staff jobber hun med operasjonelle prosesser, intern og ekstern kommunikasjon og logistikk rundt app-utvikling.

Ny app i tradisjonell bransje

Heydarians selskap har gått inn i rekrutteringsbransjen, og spesifikt servicenæringen med hotell, restaurant og catering i Norge, med en automatisert app.

Thomas Piketty av Fronteiras do Pensamento, Luiz Munhoz

Piketty holder årets Sandmo-forelesning på NHH

Thomas Piketty er årets foreleser på «The Sandmo Lecture On Public Policy» fredag 9. juni.

– Mange nyutdannete ser etter jobber i store konsulentselskaper. Jeg tenker litt annerledes. Jeg vil heller ha en stor jobb i et lite selskap, sier Heydarian.

Hun har master fra NHH og master i finans fra den anerkjente handelshøyskolen WHU i Tyskland.

– På WHU tok jeg mange ulike typer kurs i entreprenørskap og fikk også praktisert ganske mye pitching. Det har helt klart hjulpet meg videre, sier hun.  

Hvorfor så mange kvinner ikke investerer

– Mange kvinner føler de mangler grunnleggende kunnskaper, og de mangler nettverk for å diskutere finans og få tips til investeringer, sier Madeleine Bjørnestad Røed.

Den nye sosiale investeringsappen Stack by.me ble startet opp av Røed, sammen med Christine Kvaalen. På pitchingkvelden i Bergen, var det Røed som entret scenen for sin treminutters presentasjon av selskapet.

Bilde av NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Silje Katrine Robinson

Skal diskutere norsk trusselbilde

Kriser og sjokk gjør det vanskelig å manøvrere. Hvordan forberede seg på det uforutsigbare? Dette er tema for årets vårkonferanse.

– Alle kan lære seg å investere, sier Røed.

Madeleine Bjørnestad Røed.
– Mange kvinner føler de mangler grunnleggende kunnskaper, og de mangler nettverk for å diskutere finans og få tips til investeringer, sier Madeleine Bjørnestad Røed. Foto: Sigrid Folkestad

Før jul hentet Stack by.me inn 10 millioner kroner via folkefinansiering. Verdsettelsen i dag er 60 millioner kroner.

– Kvinner mellom 20 og 40 år er målgruppen. Og markedet er gigantisk, sier den tidligere finansstudenten ved NHH, som har seks år bak seg i finanskonsernet Pareto.

Hytter på deling

Gründerne Terje Leknes og Kristian Ellertsen fra selskapet &Hamlet er også svært optimistiske. Med Askeladden & co som eiere, går selskapet de leder inn i hyttebransjen: De selger eksklusive ferieboliger i Norge og på solkysten i Spania med opptil åtte eiere.

– Det er en megatrend, sier Leknes.

&Hamlet selger altså andeler i fritidsboligene. Heller enn å kjøpe en hytte til 11 millioner alene, kan den enkelte tilpasse eierskapet til hvor mye en bruker hytten. Kjøper du en 1/8 av hytten, betaler du for andelen. Da kan du være på hytten i 45 dager. I forretningsmodellen ligger ansvar for reservasjonssystem, drift og vedlikehold hos &Hamlet.

Gründerne Terje Leknes og Kristian Ellertsen fra selskapet &Hamlet
Gründerne Terje Leknes og Kristian Ellertsen fra selskapet &Hamlet. Foto: Sigrid Folkestad

– Hytter står tomme 300 dager i året. Naturen ødelegges av nye byggefelt. Kan vi gjøre noe med det? Svaret er ja, sier Kristian Ellertsen, som har stor tro på forretningsmodellen.

– Internasjonalt er dette på full fart, men Norge ligger litt etter.