NHH-trio vinnere av NM i økonomi

Sigurd Dyrstad (f.v.) Filip Raaen Mathisen og Magnus Næss Tangen-Pedersen. Foto: Econa
VINNERLAGET: Sigurd Dyrstad (f.v.) Filip Raaen Mathisen og Magnus Næss Tangen-Pedersen er årets vinnere av Econas norgesmesterskap i økonomi. Over 600 deltakere var påmeldt konkurransen, og i finalen var det ti lag som kjempet om tittelen. Foto: Econa
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

17. april 2023 11:25

NHH-trio vinnere av NM i økonomi

Filip Raaen Mathisen (24), ett av medlemmene på laget, hadde bursdag på finaledagen. – En av de kuleste presangene jeg kunne fått.

Sammen med seg på vinnerlaget «Free Solo 2», hadde Mathisen medstudentene Magnus Næss Tangen-Pedersen (23) og Sigurd Dyrstad (23). De kan nå smykke seg med tittelen norgesmestere i økonomi, en konkurranse i regi av Econa. Finalen var fredag 14. april i Oslo. 

– Dette er enormt stort. Vi meldte oss på for å ha det gøy, men har hele tiden håpet på å vinne. Vi har brukt mye tid på å forberede oss godt i forkant, sier Sigurd Dyrstad (23), i en pressemelding fra Econa. Han og Tangen-Pedersen er fra Oslo, mens Mathisen er fra Fredrikstad.

Dette er åttende gang på ti år at et lag fra NHH vinner Econas NM i økonomi. Vinnerlaget får som premie 30 000 kroner. De skal også presentere caseløsningen sin for ledergruppen i Nordea.

Les også:

Bilde av Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil

Fikk jobb i London mens han var NHH-student

– Kunnskap og ferdigheter innen teknologi og dataanalyse vil bare øke i betydning, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Han jobber nå som global data-spesialist hos Bloomberg i London.

Bursdag på finaledagen

Spenningsnivået blant NM-finalistene var høyt, men for jubilanten Filip Raaen Mathisen var finaledagen ekstra begivenhetsrik.  

– En NM-tittel er en av de kuleste presangene jeg kunne fått, sier han. 

Vinnerlaget imponerte juryen med bunnsolide løsninger, engasjerende fremførelse og gode refleksjoner knyttet til fremgangsmåte. 

– Nivået i årets konkurranse var høyt. Det gror godt blant morgendagens næringslivsledere, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa.

Les også: 

Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

Kåret av topptung jury

På finalen var det ti lag fra hele landet som konkurrerte mot hverandre ved å løse caseoppgaver. 

Juryen bestod av administrerende direktør i BDO Martin Aasen, Nordea-landssjef Randi Marjamaa, administrerende direktør i Södeberg & Partners Jan Kjetil Hvamstad, samfunnsredaktør og tidligere Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen og administrerende direktør i Econa Nina Riibe.

Totalt var det over 600 deltakere som var påmeldt konkurransen, der alle landets økonomistudenter kunne delta.

Les også:

Bilde av Marte Johansen Rognli. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen

Blant NHHs nordligste studenter

Marte Johansen Rognli (23) fra Alta kjente nesten ingen da hun flyttet til byen mellom de syv fjell. Nå ønsker hun å lære mer om finans, ved å ta én av NHHs ni spesialiseringer.