NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad

NHH-rektor Øystein Thøgersen
NHHs rektor Øystein Thøgersen er svært fornøyd med søkertallene og at NHH for tredje år på rad er førstevalget hos flest søkere. Han er ikke veldig overrasket. – Vi vektlegger alltid å være faglig oppdaterte, og arbeidsmarkedet for NHHs siviløkonomer er svært sterkt år etter år. Foto: Immatrikulering 2020 (Helge Skodvin)
NHH Av Sigrid Folkestad

27. april 2022 11:00

NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad

For tredje år på rad er NHHs studieprogram landets mest populære. 2 073 søkere har NHH som førstevalg. – Jeg er meget fornøyd, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

I dag offentliggjør forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og Samordna opptak søkertall til universiteter, høyskoler og fagskoler.  

2 073 søkere har NHHs studieprogram på førsteplass. De konkurrerer om 500 studieplasser.

thøgersen

NHH har landets mest populære studieprogram

Norges Handelshøyskole setter enda en ny søkerrekord denne våren. Hele 2 221 søkere har siviløkonomutdanningen ved NHH som førstevalg, noe som gjør dette til landets mest populære.

NHH mest populær i landet

Norges Handelshøyskole har landets mest populære studieprogram. Hele 2 112 søkere har i år NHH som førstevalg. De konkurrerer om 500 plasser. – En formidabel vekst fra i fjor, sier rektor Øystein Thøgersen.

NHHs rektor Øystein Thøgersen er meget fornøyd med søkertallene og at NHH for tredje år på rad er førstevalget hos flest søkere.  

Samtidig er han ikke veldig overrasket over de solide søkertallene.  

– Vi vektlegger alltid å være faglig oppdaterte, og arbeidsmarkedet for NHHs siviløkonomer er svært sterkt år etter år, sier han.

NHHs siviløkonomløp har alltid vært blant de mest søkte studieprogrammene i Norge, noe som toppet seg i fjor når pandemieffektene ga rekordmange søkere.

– I år er vi tilbake til et mer normalt år. Derfor forventet vi noe lavere søkertall i år.

Nedgangen for NHHs del er relativ beskjeden. I fjor var det 2 212 førsteprioritetssøkere.

NHHs opptakstall: Stor søkning og høye karakterkrav

Mens søkere rett fra videregående skole må ha 54,5 for å komme inn på NHH, er karakterkravet i ordinær kvote 58,3.

Thøgersen tror flere enn tidligere velger å dra utenlands, enten det er for å studere eller ta et opphold mellom videregående skole og studier, sammenliknet med de to siste årene. Derfor understreker han at de som starter på NHH til høsten, vil få svært god mulighet til å reise på utveksling.

– Vi kan betrygge reiselystne studenter om at NHH er et godt valg. NHH oppfordrer alle til å reise ut, og vi legger til rette for utveksling.

Over halvparten av NHHs studenter tar deler av studiet i utlandet i løpet av utdanningen. Ved NHH var det i februar rekordmange studenter som søkte utveksling. Europa er akkurat nå mest populær, men Australia, Singapore og Taiwan går opp. Bare i vårsemesteret kom det 382 søknader fra NHH-studenter om masterutveksling.

Immatrikulering 2021 NHH

NHH-kandidater rett ut i relevante jobber

Svært sterkt arbeidsmarked for NHH-kandidater: Mer enn 97 prosent av de nyutdannede fra 2021 var i jobb eller videre studier rett etter fullført mastergrad. Nesten ingen går til offentlig sektor.

Totalt har nærmere 4 700 søkere NHH-studiet på listen i sin søknad til høyere utdanning. Om lag 42 prosent er kvinner.