Kåret til ett av årets beste teknologihoder

Izabela Hawrylko
– Det viktigste, mener jeg, er at du skaper sjansene selv. Du kan ikke sitte å vente på at mulighetene skal komme til deg. En må engasjere seg og prøve mange forskjellig ting, da kommer til slutt mulighetene også, sier tidligere NHH-student Izabela Hawrylko (28). Illustrasjonsfoto: Microsoft
NHH Av Mari Kittilsen

9. februar 2021 15:56

Kåret til ett av årets beste teknologihoder

I 2017 gikk NHH-er Izabela Hawrylko (28) inn en ettertraktet stilling i Microsoft. I fjor kom hun på tredjeplass i E24 sin kåring av «Årets beste teknologihode».

– Grunnen til at jeg valgte å starte på NHH var shippingprofilen på masternivå. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i shipping, forteller hun og legger til at det tok lang tid før hun la fra seg tanken om en dag å bli kaptein på båt.

Helt fra Izabela Hawrylko var liten, har drømmen vært å gå i sin fars fotspor. Han var kaptein på båt, og Hawrylko opparbeidet stor interesse for det maritime.

Introdusert gjennom CEMS

– Jeg har bakgrunn fra startups og fikk også et jobbtilbud i en startup i Kuala Lumpur, men valgte Microsoft, fordi her visste jeg at jeg kunne bidra til en positiv endring både for samfunnet, men også i bedriften.

Susanne Hillestad Ullsgård og Cassandra Elvingdal

NHH-studenter vant masterpris

Susanne Hillestad Ullsgård og Cassandra Elvingdal vant pris for beste masteroppgave innen offentlige anskaffelser. To av tre nominerte kandidater kom fra handelshøyskolen.

Allerede før hun var uteksaminert fra NHH, var kontrakten med Microsoft signert. Hun kunne ikke mye om teknologi, men ble kjent med mulighetene i denne bedriften da hun var leder for CEMS på NHH.

– Jeg hadde ansvar for å arrangere seminarer og eventer sammen med samarbeidspartnerne til CEMS, og én av disse var Microsoft. De hadde akkurat startet å rekruttere studenter til Aspire Program, som er selskapets graduate-program. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av bedriften, forklarer Hawrylko. Hun er i dag er Solution Specialist Data & Al i Microsoft Norge.

Verner selskaper mot dataangrep

Andreas Orset kombinerte økonomiske og teknologiske fag på NHH for å tilpasse seg fremtidens arbeidsliv. Det sikret ham fast jobb halvannet år før studieslutt.

I Microsoft tok Hawrylko et nytt globalt program, Microsoft for Startups, til Norge. Hun etablerte et team som skal hjelpe norske oppstartsbedrifter, som benytter seg av programmet.

På pallen på «Ledertalentene 2020»

I 2020 kom hun på tredjeplass i E24 sin kåring av ledertalenter i kategorien «Årets teknologihode». Selv mener hun at erfaringene hun fikk ved å lede dette startup-teamet var den viktigste grunnen til at hun ble vurdert så høyt i kåringen.

– Starten på året ble veldig bra, da jeg kom så høyt på den lista. Samtidig var veldig overraskende. Det var en veldig lang og grundig prosess hvor vi blant annet fikk reflektert mye over egen lederstil og hvordan du bygger et team.

Hawrylko bestemte meg for å sette enda større mål for 2021.

 – Jeg har stor tro på at hvis du prøver å koble det du brenner for og din interesse for jobben, så skaper det så mye energi og motivasjon at det gir resultater, og du utmerker deg. For meg er dette startups, det er det jeg brenner for.

Masterprosjekt fra NHH

Programmet hun leder er utviklet med utgangspunkt i det norske startup-miljøet, og det som entreprenører savner.

Inger Mirjam Madland, NHH. Foto av Mari Kittilsen

Sikret drømmejobben tidlig

NHH-student Inger Mirjam Madland (26) fikk jobb på drømmearbeidsplassen før hun startet på masteroppgaven.

I et intervju med Shifter.no forklarer Hawrylko at de blant annet fikk innsikt i dette fra et masterprosjekt fra NHH.

Masterprosjektet ga Microsoft en forståelse av at norske oppstartsbedrifter trenger teknisk støtte direkte fra teknologileverandørene.

Råd på veien

Som NHH-student var hun aktiv i blant annet både CEMS-styret, NHHS Consulting og UKEN.

Fem år etter endt mastergrad har hun et klart råd til NHH-ere som er på jakt etter jobb;

– Det viktigste, mener jeg, er at du skaper sjansene selv. Du kan ikke sitte å vente på at mulighetene skal komme til deg. En må engasjere seg og prøve mange forskjellig ting, da kommer til slutt mulighetene også.

NHH-student Dinogen Uruthiran (21). Foto Mari Kittilsen

Kombinerer NHH-studier med trenerjobb

NHH-studenten Dinogen Uruthiran (21) fra Asker bruker opptil seks dager i uken i jobben som fotballtrener i Åsane Fotball.

Ta teknologifag på NHH

Etter å ha vært gjennom rekrutteringsprosessen i Microsoft, mener hun at valg av fag kan ha mye å si.

Da hun ble ansatt, la Microsoft stor vekt en «god match», med tanke på personlighet og evnen til å lære fort.

– Nå er mange selskaper opptatt av at studentene har en solid teknisk bakgrunn, ikke bare i Microsoft faktisk, men også i selskaper i andre bransjer og industrier. Derfor er det så viktig at du velger kurs innenfor teknologi, hvis du har mulighet til det. Det gir en stor fordel uansett hvilken bransje du vil jobbe innenfor. Teknologi er fremtiden! Det å ta de teknologifagene du har mulighet til, er viktig. Bare det å kunne det grunnleggende, kan gi deg en fordel, avslutter hun. 

Fredrik (27) fører Schibsted inn i fremtiden

Ledelsen i Schibsted lytter til Fredrik Haga når selskapet skal avgjøre hvilke teknologitrender de skal satse på.