NHH utgår fra FT-delrangering

Bilde av studenter og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Helge Hansen, Montag AS / Helge Skodvin
Financial Times har fem delrangeringer i løpet av året og én samlerangering. NHH pleier å være med på fire av delrangeringene, men i år utgår master-delrangeringen. Foto: Helge Hansen, Montag AS / Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

28. september 2020 08:32

NHH utgår fra FT-delrangering

Norges Handelshøyskole er én av flere prestisjefylte utdanningsinstitusjoner som ikke er med i FT-delrangering. Årsaken er lav svarprosent blant alumni. Selv om dette er en «korona-effekt», understreker det behovet for alumni-kontakt, sier NHH-rektor.

Mandag 28. september kunngjorde Financial Times årets rangering av verdens 90 beste mastergrader innen økonomi og administrasjon. NHH er ikke blant utdanningsinstitusjonene i år. 

Se hele rangeringen her

Årsaken til at handelshøyskolen utgår fra delrangeringen, er lav svarprosent på spørreundersøkelsen som sendes ut til NHH-alumner tre år etter fullførte studier. Svarprosenten var i år 13 prosent, mot et minimumskrav på 20 prosent.

Delrangeringen er basert på to undersøkelser besvart av NHH sentralt og alumner, med kategorier som lønnsøkning, karriereutvikling og internasjonal arbeidserfaring.

Les også:

NHH er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler

Norges Handelshøyskole er på 39. plass på samlerangering fra Financial Times og har i år gått frem på tre delrangeringer. – NHH har selvfølgelig ambisjon om å klatre, sier Øystein Thøgersen.

Har rammet flere økonomiskoler

– Koronapandemien har rammet norsk og internasjonalt arbeidsliv hardt. Mange har mistet jobben og vært i tøffe permitteringsrunder. Besvarelse av spørreundersøkelser havner da ofte langt ned på prioriteringslisten dessverre, forklarer rektor Øystein Thøgersen.

Øverst på rangeringen over verdens beste mastergrader troner University of St Gallen, HEC Paris og Essec Business School. Flere prestisjefylte handelshøyskoler har, på samme måte som NHH, falt ut av rangeringen. Det gjelder blant annet Skema Business School, SGH Warsaw School of Economics og University of Exeter Business School.

Financial Times har fem delrangeringer i løpet av året og én samlerangering. NHH pleier normalt å være med på fire av delrangeringene, men i år utgår altså master-delrangeringen. Tidligere i år fikk NHH og AFF en solid 34. plass i skarp konkurranse med verdensledende handelshøyskoler om beste utviklingsprogrammer.

Les også:

NHH og AFF markerer seg internasjonalt

NHH og AFF har utviklingsprogrammer i verdensklasse, viser Financial Times-rangeringen som ble offentliggjort i dag. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, får NHH-miljøet en 34. plass.

– Har store ambisjoner

NHH har vært en del av den anerkjente rangeringen til Financial Times siden 2005. NHH-masteren har alltid vært rangert som landets beste, sist i 2019.

– FT kan ikke gi oss en indikasjon på hvor vi ville blitt rangert hvis svarprosenten hadde vært høyere. Vi har store ambisjoner om å være en ledende internasjonal handelshøyskole og har jobbet systematisk i flere år med å heve kvaliteten på masterprogrammene. Fjorårets delrangering viser at vi er på rett vei, siden vi rykket opp to plasser fra året før med en 70. plass.

– I tiden fremover vil vi jobbe målrettet med å øke svarprosenten blant våre alumner. FT-rangeringene er svært viktig for NHH, og vi synes selvfølgelig det er leit at vi ikke er med på denne delrangeringen. Vi har, som tidligere år, alltid et mål om å klatre og hevde oss blant verdens beste utdanningsinstitusjoner.

Les også:

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.