NHHs første meritterte underviser

Jan Ubøe og Øystein Thøgersen
MERRITERT UNDERVISER: "Jan kobler sin filosofi og sine tanker om undervisning og sin praksis sammen på en forbilledlig måte", skriver vurderingskomiteen. På bildet mottar professor Jan Ubøe blomster og diplom av rektor Øystein Thøgersen. Foto: Astri Inga Kamsvåg
NHH Av Astri Kamsvåg

23. juni 2020 15:29

NHHs første meritterte underviser

NHH-professor Jan Ubøe er den første ved Norges Handelshøyskole som har fått status som merittert underviser.

MERITTERINGSORDNINGEN FOR FREMRAGENDE UNDERVISERE

  • Meritteringsordningen skal bidra til å utvikle en kollegial og profesjonell undervisnings- og lærerkultur og systematisk dokumentere og belønne arbeid med utvikling av undervisning.
  • Meritteringen supplerer andre ordninger på NHH for å fremme utdanningskvalitet.
  • Ordningen ble utlyst første gang i september 2019. 

– Utviklingen av et fremragende læringsmiljø har høyeste prioritet på NHH, og det er derfor svært gledelig at vi nå har utnevnt vår første meritterte underviser, sier rektor Øystein Thøgersen.

Han påpeker at kravene som er satt for å oppnå denne statusen er omfattende, og at det derfor er ekstra hyggelig å gratulere Jan Ubøe med en utnevnelse som henger høyt.

"Jan kobler sin filosofi og sine tanker om undervisning og sin praksis sammen på en forbilledlig måte", skriver vurderingskomiteen.

Han skårer høyt på alle kriteriene: fokus på studentenes læring, en klar utvikling over tid, en forskende tilnærming til undervisning og en kollegial holdning og praksis.

Les også om utnevnelsen i Khrono

– høydepunkt i karrieren

– Det er stor stas å få en slik anerkjennelse, og jeg føler det er et klart høydepunkt i karrieren. Jeg har gjennom hele karrieren prioritert undervisning, og å snakke fag med studenter er noe av det som gir meg mest glede i livet, sier professor Jan Ubøe

Det var Ansettelsesutvalget som vedtok å gi matematikkprofessoren status som Merittert underviser.

Ubøe har tidligere mottatt bachelorstudentenes foreleserpris Bronsesvampen og høyskolens pris for fremragende lærerinnsats.