NHH sender flest studenter på utveksling

NHH
– Det blir for dumt at hvor du studerer avgjør om du drar på utveksling eller ikke, sier forsknings – og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).
Av Sigrid Folkestad

21. februar 2020 14:56

NHH sender flest studenter på utveksling

I 2019 reiste flere norske studenter på utveksling enn noen gang før. Ved Norges Handelshøyskole drar 60 prosent av studentene på utveksling, skyhøyt over alle andre norske utdanningsinstitusjoner.

Det er store forskjeller mellom landets høyskoler og universiteter.

– Det blir for dumt at hvor du studerer avgjør om du drar på utveksling eller ikke. Universitetene og høyskolene må bli flinkere til å gi informasjon om utenlandsopphold, og gjøre det enklere for studenter å ta valget om å reise ut, sier forsknings – og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Norges handelshøyskole (NHH) i Bergen topper listen over andelen uteksaminerte studenter som har vært på utveksling, heter det i pressemeldingen fra departementet fredag denne uken.

I 2019 hadde 60 prosent hatt et utvekslingsopphold i løpet av studiene. Nederst på listen ligger NLA Høgskolen og Nord universitet med en andel på fire prosent. NTNU i Trondheim er den utdanningsinstitusjonen med det høyeste antallet studenter på utveksling. Der reiste 1490 studenter ut i 2019, 120 flere enn året før.

Australia er fortsatt det mest populære landet for norske utvekslingsstudenter. USA har de siste årene blitt mindre populært enn før, men er fremdeles nummer to på listen. 

Nederland og Kina er øker i popularitet og hadde en prosentvis økning på rundt 20 prosent fra 2018.