FTs samlerangering for 2020 er klar

Foto: Odd Mehus
FT-RANGERING: – Vi er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler, og årets svake resultat betrakter vi som en en-gangs pandemi-effekt, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Odd Mehus
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

7. desember 2020 08:05

FTs samlerangering for 2020 er klar

NHH er på 62. plass på Financial Times’ samlerangering av Europas beste handelshøyskoler. Det er en betydelig nedgang fra i fjor. Årsaken er at NHH ikke fikk være med i en delrangering tidligere i høst.

Mandag 7. desember kunngjorde Financial Times’ samlerangeringen av Europas 90 beste handelshøyskoler. Rangeringen er en summering av fem delrangeringer i løpet av året. NHH pleier normalt å inngå i fire av disse, men fikk i år kun delta på tre. Det innebærer et betydelig fall fra fjorårets 39. plass til 62. plass i år.

Se hele rangeringen

Ambisjoner om å klatre

– Vi er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler, og årets svake resultat betrakter vi som en en-gangs pandemi-effekt. Årsaken til at vi ikke fikk inngå i master-rangeringen tidligere i år, var at for få av våre alumni besvarte Financial Times sin survey. Når vi vet at denne skulle besvares akkurat i perioden hvor pandemien tok av og landet ble nedstengt, er det kanskje ikke så overraskende, sier rektor Øystein Thøgersen. 

– Vi skal uansett iverksette tiltak for at det ikke skal gjenta seg. Masterutdanningen er vårt flaggskip, og har i samtlige år vi har deltatt, blitt kåret som Norges beste.

Financial Times' samlerangering vektlegger kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold spiller inn. Slik er vektingen av de fem delkategoriene:

  • Global MBA (25 prosent) - NHH har ikke vært med
  • Masters in Management (25 prosent) - NHH har ikke vært med
  • Executive MBA (25 prosent)
  • Executive Education Open Programmes (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent)

CEMS-SKOLER UTMERKER SEG

Som i fjor kåres franske HEC Paris som Europas beste, etterfulgt av London Business School og Insead. 17 av handelshøyskolene på rangeringen er CEMS-skoler, deriblant HEC Paris, Università Bocconi i Italia og University of St Gallen i Sveits.

CEMS er et internasjonalt masterprogram (CEMS MIM) som tilbys ved flere ledende handelshøyskoler. NHH er Norges eneste medlem av nettverket.