Early Career

Early Career. Illustrasjonsfoto av NHH-studenter. Foto: Helge Skodvin

26 January 2023 12:00

Early Career

Lurer du på hva som skaper forskjeller i karriereutvikling for økonomer? Det gjør NHH også! Bli med på eksperiment med FAIR!

MELD DEG PÅ HER

Alle som deltar er garantert 250 kroner, med mulighet til å tjene vesentlig mer underveis. Ved å svare på en spørreundersøkelse får du ytterligere 200 kroner. I tillegg er deltakere med i trekningen av 10 byGAVEKORT à 1000 kroner og 3 AirPods Pro. 

Hva: Eksperiment og spørreundersøkelse. Eksperimentet gjennomføres på NHH og tar inntil 90 minutter. Spørreundersøkelsen tar ca. 15-20 minutter.

Hvem: Masterstudenter som startet høst 2023 eller vår 2024.

Når: Meld deg på en ledig sesjon på eksperimentet i perioden 5 - 9 februar. Du velger selv dag og klokkeslett ved påmelding. Spørreundersøkelsen sendes ut ca. 5 mars.

For non-Norwegian speaking students: Participants need to speak and write Norwegian, and have a Norwegian identification number (personnummer).

Om prosjektet

NHH er opptatt av å gjøre deg som student forberedt til en god start på arbeidslivet. Ved å delta i forskningsprosjektet Early Career vil du bli mer bevisst dine valg og verdier, og samtidig bidra til forskning som vil gi bedre innsikt i karriereutvikling blant NHH-studenter.

Internasjonal forskning viser at valg du tar i studietiden og tidlig i karrieren er viktig for hva som skjer senere i arbeidslivet. Målet med dette unike forskningsprosjektet er å gi ny kunnskap om hva som driver forskjeller i karriereutvikling blant siviløkonomer. Deltakelse vil gi deg tid til å reflektere over veien videre etter studiene, og du vil i tillegg bidra til å utvikle og forbedre studiene for fremtidige NHH-studenter. Prosjektet ledes av forskningssenteret FAIR ved NHH, og er finansiert av Norges Forskningsråd. 

"NHH er opptatt av at du skal lykkes med karrieren din uansett hvilke mål du måtte ha. For å lykkes er du avhengig av å ta bevisste valg. På denne bakgrunn inviterer vi deg med til et forskningsprosjekt i regi av FAIR og NHH."

Øystein Thøgersen, NHH-rektor

Hva innebærer deltakelse?  

Deltakelse innebærer et eksperiment på inntil 90 minutter og en kort spørreundersøkelse som tar 15-20 minutter å gjennomføre. Alle som deltar i eksperimentet er garantert 250 kroner med mulighet til å tjene vesentlig mer underveis. Du får i tillegg 200 kroner for å fullføre spørreundersøkelsen. Blant dem som fullfører både eksperiment og undersøkelse trekker vi vinnere av 3 AirPods Pro og 10 byGAVEKORT à 1000 kroner.

Eksperimentet gjennomføres fra NHH, informasjon om hvilket rom det vil foregå på vil bli gitt i god tid. I etterkant vil du motta en kort spørreundersøkelse.

Tilsvarende spørreundersøkelser blir sendt ut maksimalt en gang i året frem til prosjektslutt, og ikke mer enn 7 ganger totalt. I tillegg vil data bli hentet fra NHH sine administrative kurs- og karakterregistre og Statistisk Sentralbyrå. All data vil bli anonymisert, og deltakere må ha norsk personnummer.  

MELD DEG PÅ HER

Illustration. Foto: Stefan Stefancik on Unsplash
Foto: Stefan Stefancik on Unsplash

Personvern. Hva skjer med informasjonen som blir innhentet om deg?  

Alle data som samles inn, vil bli behandlet konfidensielt og i samsvar med kravene til informasjonssikkerhet i personvernregelverket og NHH sine rutiner for informasjonssikkerhet.

All personidentifiserende informasjon erstattes med en kode i datamaterialet slik at forskerne som behandler dataene ikke kan koble spesifikke opplysninger til deltakerne. SSB vil foreta koblingen mellom eksperiment- og spørreskjemadata og de andre opplysningene. Alle personopplysninger vil bli slettet ved prosjektslutt (senest 2035).  

Hvis du ønsker flere opplysninger om dine rettigheter, kan du kontakte:

Dersom du har spørsmål knyttet til Personverntjenester sin vurdering av prosjektet kan du kontakte: 

Meld deg på her