
Tilbake der det hele begynte
Finansforsker Maximilian Rohrer kom til NHH som masterstudent. NHH ble hans alma mater – et sted han har et nært forhold til og setter høyt.

I dag er Maximilian Rohrer førsteamanuensis ved Institutt for finans ved NHH.
Doktograd i Oslo
Etter studietiden i Bergen og på NHH, gikk den akademiske reisen videre til Handelshøyskolen BI i Oslo, hvor han tok en doktorgrad i finans.
Når han ser tilbake på tiden der, trekker han frem tydelige forventninger og en felles forståelse av hva god forskning innebærer.
Det var et miljø som vekket nysgjerrighet og oppmuntret til å utforske nye og spennende forskningsspørsmål.
anekdote om finansforskeren?
Mens han jobbet med doktoravhandlingen, bodde han på en seilbåt, fortøyd i Oslo havn. Båten var 35 fot lang, det vil si et boltreplass på 10 meter. I løpet av samme periode krysset han og partneren hans Grønland fra (nesten) sør til nord – en 28 dager lang ekspedisjon med kite.

Etter doktorgraden, i 2018, vendte Rohrer tilbake til NHH. Han setter stor pris på kollegene sine, og fremhever følelsen av samhold på tvers av instituttgrenser.
Menneskene han møtte da han kom til instituttet var både forståelsesfulle og hjelpsomme, forteller han, noe som bidro til et miljø som fremmet både faglig og personlig utvikling.
Ny forskning på amerikanske medier
BELONG
BELONG er et NHH-prosjekt som skal fremme og utnytte fordelene ved mangfold ved NHH. Prosjektet omfatter mentor-nettverk, opplæringsprogrammer og økte muligheter for talentgjenkjenning. En del av opplegget inkluderer en intervjuserie med internasjonale forskere ved NHH. Prosjektkoordinatorer er Evelina Gavrilova-Zoutman, Malin Arve og Aruna Tatavarthy.
I dag forsker Rohrer på polarisering i amerikanske medier, et tema som har vekket både interesse og engasjement. I artikkelen Selling Anger viser han og medforfatterne en ny metode for å kvantifisere medieinnhold basert på omtale av personer og tilknyttede Wikipedia-temaer (som politisk tilhørighet, kjønn, rase, osv.).

Forskerne dokumenterer graden av affektiv polarisering, og viser hvordan medienarrativer har gått fra selvpromotering til å fokusere på kritikk av "de andre". Arbeidet gir nye perspektiver på hvordan det offentlige ordskiftet i mediene utvikler seg.
Professor Evelina Gavrilova-Zoutman leder BELONG-prosjektet ved NHH. Målet er å rette søkelys mot både synlige og usynlige sider ved mangfold:
– Vi ønsker å bidra til et inkluderende miljø på NHH, der norsk kultur kan smelte sammen med de utenlandske kulturene ansatte bringer med seg. Målet er å fremme trivsel og kommunikasjon, slik at det faller naturlig å bruke pronomenet «vi» når en ansatt – uansett bakgrunn – snakker om NHH, sier hun.