Studiebyen Bergen

Studiebyen Bergen

Nesten 30 000 studenter har valgt Bergen som sitt studiested. Mer enn ti prosent av innbyggerne er studenter. Det gjør noe med byen.

Bilde av Bergen, sett fra Fløyen. Foto: Bergen Reiselivslag / visitbergen.com
Bergen sett fra Fløyen. Foto: Bergen Reiselivslag / visitbergen.com

Mange av utdanningsinstitusjonene i Bergen ligger midt i eller i nærheten av sentrum. Studentene preger bybildet, og bidrar til å gjøre Bergen til en ung og urban studentby.

Engasjer deg i studietiden

Bergen har et svært aktivt kultur- og uteliv, og et stort antall frivillige organisasjoner som du kan engasjere deg i. 

I tillegg til studentorganisasjonene ved de ulike studiestedene, finnes det organisasjoner som er felles for alle studentene i Bergen. De største er kulturhuset Det akademiske kvarter (Kvarteret) og studentidrettslaget BSI. Kvarteret huser konsertscener, kino, kafè, øvingslokaler og pub, og drives av mer enn hundre studenter på frivillig basis. BSI har over to tusen medlemmer og tilbud innen en lang rekke idretter fra fotball og håndball, til fekting og undervannsrugby.

Les mer og se studentkalenderen på studentbergen.no (ekstern lenke)

Det Akademiske Kvarter. Foto: Diego Pasten
Det Akademiske Kvarter. Foto: Diego Pasten

I Bergen arrangeres også en rekke konserter og festivaler (blant annet årlige Bergenfest og filmfestivalen Biff), og byen huser kjente kulturinstitusjoner som Den Nationale Scene, Bergen Filharmoniske Orkester og KODE

Kort vei til det meste

Til tross for at Bergen er Norges nest største by, vil du likevel oppleve at sentrum er kompakt med gangavstand til det meste: konsertarenaer, parker, puber og kafeer, kunstutstillinger og museer.

NHH ligger sentralt plassert bare få minutter med buss utenfor sentrum, og et godt utbygd kollektivtilbud legger til rette for at du skal kunne få mest mulig ut av studietiden din i Bergen.

Vårdag i Bergen. Foto: David Zadig
Vårdag i Bergen. Foto: David Zadig

Mellom sjø og fjell

Naturen omgir Bergen på alle kanter. De syv byfjellene er aldri langt unna, og på bare noen minutter kan du bytte ut lesesal og studier med frisk fjelluft og spektakulær utsikt. 

Er du glad i skikjøring og ekstremsport finner du flotte muligheter på Voss, bare 1,5 time unna. Noen av landets flotteste dykke- og klatretilbud finner du også i områdene rundt Bergen.

Turen opp Stoltzekleiven er tøff, men du belønnes med en spektakulær utsikt over Bergen. Foto: visitbergen.com
Turen opp Stoltzekleiven er tøff, men du belønnes med en spektakulær utsikt over Bergen. Foto: visitbergen.com

Velkommen til oss

Klar for å bli student i Bergen? Slik søker du opptak til NHH