– På NHH får jeg realisere egne ideer

25. januar 2017 09:50

(oppdatert: 25. januar 2017 10:08)

– På NHH får jeg realisere egne ideer

Margit Abel Grape (24) mener hun får unik ledererfaring ved NHH, som sjef for NHH-Symposiet. – Det er en fulltidsjobb, sier hun.

Margit Abel Grape
Margit Abel Grape

Margit Abel Grape er masterstudent ved NHH og leder samtidig Nord-Europas største studentdrevne næringslivskonferanse, NHH-Symposiet.

Med ansvar for over 350 frivillige og en omsetning på 2,5 millioner kroner, bærer studenten fra Tromsø en tyngre bør på sine skuldre enn de fleste av hennes medstudenter.

– Det er en fulltidsjobb. Det er store summer som skal fordeles og mange som skal bidra for å lage en opplevelse utenom det vanlige. Jeg føler meg imidlertid privilegert som får jobbe med NHH-Symposiet.

Smittsomt engasjement

Næringslivskonferansen arrangeres gjennom studentforeningen NHHS, en av landets mest aktive studentforeninger. Grape forteller at engasjement i foreningen snarere er regelen enn unntaket.

– NHH-studenter har en enorm stå-på-vilje. De stiller høye krav til seg selv, til egen innsats og prestasjoner. Dette engasjementet smitter over på andre, og i NHHS blir du en del av et miljø hvor du blir inspirert til å ta ansvar.

NHHs inntaksgrenser er betydelig høyere enn ved andre økonomistudier i landet. 24-åringen mener hun får mye igjen for å studere ved NHH, fordi hun jobber sammen med dyktige studenter.

– NHH er den beste skolen i Norge innen sitt felt. Ved å gå på den beste skolen, treffer vi også de smarte studentene.

Margit sammen med to av hennes styremedlemmer og CEO i Unilever, Paul Polman.
Margit sammen med to av hennes styremedlemmer og CEO i Unilever, Paul Polman.

Kombinerer skole med verv

Gjennom sitt engasjement i studentforeningen har 24-åringen fått muligheten til å bruke teorien hun har lært på skolebenken i praksis. Det har gitt henne nyttig ledererfaring.

– På NHH har jeg fått en forståelse av samfunn og næringsliv, i tillegg har jeg lært å analysere hvilke beslutninger som er riktige i ulike situasjoner. I NHH-Symposiet får jeg utøve det jeg har lært og samtidig realisert egne ideer, noe som er veldig lærerikt.

Etter at hun gikk inn i ledervervet for ett år siden, anslår Grape at hun har lagt ned omtrent 1800 frivillige timer til arbeid med NHH-Symposiet. 24-åringen har likevel ikke lagt skolebøkene på hyllen.

– Jeg har blitt tvunget til å disponere tiden bedre. Jeg studerer fremdeles 75 prosent, noe jeg er veldig fornøyd med. Lederverv kan lett kombineres med skole, så lenge du jobber hardt og har gode støttespillere rundt seg, sier Grape og sikter til styremedlemmene i Symposiet.  

Mindre redd for å feile

Masterstudenten trives godt i lederrollen og oppfordrer andre til å engasjere seg i studietiden, uansett alder og kjønn.

– Det er viktig ikke å undervurdere seg selv og la en sjanse gå fra seg. Som leder vil du lære mye om deg selv og andre, i tillegg blir du mindre redd for å feile. Erfaring fra studietiden kan øke sjansene for suksess i arbeidslivet, men det bør ikke være motivasjonen for å ta på seg ansvar, sier hun.

– Hva vil være det mest verdifulle du sitter igjen med etter studiene?

– Troen på meg selv og selvsagt de gode vennskapene jeg har fått. NHH har lært meg at jeg kan få til det jeg ønsker, dersom jeg er villig til å jobbe for det. Jeg har også blir kjent med mange inspirerende og flotte folk, og ikke minst fått en faglig tyngde som gjør meg rustet til mange områder i næringslivet.

Sigrid Grøm Bakken

Les flere studenthistorier

Les mer om studiemulighetene på NHH