Møtte sin fremtidige arbeidsgiver på NHH

12. januar 2017 11:02

(oppdatert: 12. januar 2017 11:12)

NHH har tett kontakt med næringslivet, og Karrieredagene gir gode muligheter for å knytte kontakter under studiene.

Valeria Duml

Møtte sin fremtidige arbeidsgiver på NHH

Valeria Duml snakker fem ulike språk etter åtte år i utlandet. Nå jobber hun for Efficio i London.

Valeria Duml fikk jobb i London etter NHH.
Valeria Duml fikk jobb i London etter NHH.

Allerede som 17-åring visste italienske Valeria Duml (25) at hun ønsket tilbringe livet i utlandet. I løpet av de siste åtte årene har hun studert og jobbet i syv ulike land.

I 2014 reiste hun til Norge for å ta mastergrad i International Business ved NHH. Masterprogrammet gir studenter et globalt perspektiv på finans, markedsføring, økonomi og strategi.

- Jeg ønsket å fordype meg i økonomifaget, og visste at jeg ville jobbe i utlandet i fremtiden. Masterprogrammet i International Business var derfor et enkelt og nyttig valg for meg, sier Duml.

Flyttet til London

Da hun fullførte mastergraden sin ved NHH, var det ikke et alternativ for Duml å søke jobb i Italia – hun ville arbeide i utlandet.

25-åringen flyttet dermed til London, hvor hun i dag jobber som Business Analyst for Effico. Selskapet ble hun kjent med under Karrieredagene ved NHH. Efficio er et konsulentselskap som spesialiserer seg på forsyningsledelse og innkjøp. Selskapet har sitt hovedkontor i London, men har også kontorer flere steder i Europa og i Nord-Amerika.

- NHH har tett kontakt med næringslivet, og Karrieredagene gir gode muligheter for å knytte kontakter under studiene. Efficio fanget min oppmerksomhet på grunn av deres internasjonale tilstedeværelse og nisjeposisjon innen konsulentbransjen.

Snakker fem språk

Etter å ha bodd åtte år i ulike deler av verden, snakker Duml fem språk; norsk, engelsk, spansk og tysk, i tillegg til morsmålet. Språkkunnskapene gjør henne til en viktig ressurs for arbeidsgiveren.

- Fordelene ved å kunne snakke med kunder på deres eget språk er store. Potensielt sett kan det lede til sterkere kundeforhold, i tillegg til raskere og mer effektiv forretningsvirksomhet.

Kutter kostnader

Som Business Analyst for Effico, arbeider Duml med klienter fra en rekke ulike bransjer for å identifisere, opprettholde og levere forbedringer i deres forsyningskjeder.

- Jobben min handler om å hjelpe klientene mine til å nå sitt potensiale ved å gi råd om hvordan de kan gjøre forbedringer i forsyningskjeden. Det innebærer å hjelpe klienten forstå kostnadsstrukturen av deres forsyningskjede, samt endringer de kan gjøre for å forbedre og opprettholde den.

- Var det vanskelig for deg å få jobb i utlandet?

- Nei, det var overraskende lett. Jeg tror det er viktig å ha en god utdanning. Verden blir stadig mindre, og selskaper blir i større grad i dag internasjonale. Det kan derfor være nyttig å kunne vise til tidligere erfaring fra utlandet.

Sigrid Grøm Bakken

Flere studenthistorier

Mer om jobb og karriere