Ble partner som 29-åring

Foto: Paul Bernhard
Foto: Paul Bernhard.

30. januar 2017 20:49

(oppdatert: 31. januar 2017 13:47)

Ble partner som 29-åring

Saliba Andreas Korkunc ble partner i kommunikasjonsbyrået NOR PR etter kun ett år i selskapet. Her er hans beste karrieretips.

– Hadde det ikke vært for NHH og NHHS, hadde jeg ikke hatt den karrieren jeg har i dag, sier tidligere NHH-student, Saliba Andreas Korkunc.

Siden han ble valgt til elevrådsleder på barneskolen, har Korkunc likt å ta ansvar. Da han var student ved NHH, hadde 29-åringen flere sentrale lederverv, blant annet som leder for studentforeningen. Korkunc har også vært 1. nestleder i Hordaland Unge Høyre.

– Det var på NHH jeg virkelig fikk muligheten til å utvikle mine lederegenskaper. Jeg elsket tiden min der, fordi jeg kunne kombinere teorien jeg lærte på skolebenken med praksis i studentforeningen. Ledererfaringen og vennskapene jeg fikk har vært gull verdt for både meg personlig og for min karriere.

– Man må ikke la seg lure av ordet «handel» i navnet Norges Handelshøyskole. Flere som har studert ved NHH har blitt forfattere, politikere eller redaktører. NHH er en allsidig utdanning som gir mange valgmuligheter etter endt studie. Det var derfor jeg valgte å studere der.

Saliba Andreas Korkunc

29 år og partner

Samtidig som Korkunc fullførte mastergraden i strategi og ledelse høsten 2012, gikk han til stillingen som politisk rådgiver for helsebyråden i Bergen kommune. I 2015 ble han deretter stabssjef og politisk rådgiver for byrådslederen i Bergen. I dag er han partner i NOR PR, en stilling han fikk etter kun ett år som kommunikasjonsrådgiver i selskapet.

Korkunc mener karriereveien hans skyldes en kombinasjon av hardt arbeid, gode venner fra studietiden, og en etterspurt kompetanse innen økonomi og politikk.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli partner før fylte 30. Det har selvfølgelig vært mye jobbing, og det har blitt ofret både kvelder og helger, men jeg har jeg alltid hatt det gøy. Livet tar mange positive vendinger, og jeg føler meg veldig heldig.

På spørsmål om han har tatt strategiske valg for å nå toppen, svarer 29-åringen kontant nei. Han mener mange har feil fokus, og at et viktig steg på veien til suksess er selvinnsikt.

– Dersom fokuset er å gjøre noe fordi det vil se bra ut på CV-en, vil du trå feil og til slutt bli gjennomskuet. Det er viktig å drive med noe du har interesse for, da vil mulighetene i større grad komme av seg selv.

– Ingen dag er lik

Som kommunikasjonsrådgiver og partner i NOR PR har Korkunc ansvar for selskapets kontor i Oslo. Han beskriver dagene som hektiske og svært varierte.

– Ingen dag er lik i kommunikasjonsbransjen. I løpet av en arbeidsdag kan jeg gjøre alt fra å skrive pressemeldinger til å håndtere en mediekrise for en kunde. Jeg forbereder og gjennomfører medietreningskurs, utarbeider kommunikasjonsstrategier og arbeider med å skaffe nye kunder.

– Hvilke egenskaper bør man ha for å jobbe i kommunikasjonsbransjen?

– Jeg jobber i en spennende, men utfordrende bransje. Å være kommunikasjonsrådgiver passer ikke for alle - man bør være glad i å skrive, være samfunnsengasjert, ha bein i nesa og tørre å by på seg selv.

Karriereråd

Den ambisiøse 29-åringen har følgende råd til studenter som har en leder i magen:

Engasjer deg i ung alder: – Det er viktig å utvide horisonten sin, ta ansvar og initiativ. Du trenger ikke å ha tunge lederverv i studentforeningen, det å være frivillig for Røde Kors kan være minst like nyttig og givende.

Finn en mentor: – Det finnes vanvittig mye kunnskap hos kolleger og medstudenter. Vær nysgjerrig, lytt til andre og ikke tro du er best i alt. Du vil bli overrasket over hva du kan lære.

Gå dine egne veier: – Ikke gjør noe fordi «alle andre» gjør det, velg det du selv brenner for.

Benytt nettverket ditt: – Vennene du får i studietiden, kan være dem som skaffer deg en jobb i fremtiden. Jeg har fått flere jobber gjennom mitt nettverk fra NHH.  

Balanser skole og fritid: – En solid utdanning vil gi deg evnen til å lære, og verktøy for å kunne gjøre en god jobb. Likevel er det viktig å ha fritid også – alt handler ikke bare om fag.

Les mer om studier ved NHH

Jobb og karriere

Sigrid Grøm Bakken