Alina fikk jobb gjennom sitt NHH-nettverk

12. januar 2017 13:18

(oppdatert: 12. januar 2017 13:33)

Alina fikk jobb gjennom sitt NHH-nettverk

Rundt 2000 søkte på stillingen som kundeleder i Microsoft. Tidligere NHH-student, Alina Selezneva, fikk jobben.

Alina Selezneva jobber som kundeleder i Microsoft.
Alina Selezneva jobber som kundeleder i Microsoft. Foto: Max Ozerov, Foto NHHS

Alina Selezneva (26) er opprinnelig fra Moskva i Russland, men har bodd og studert i fire ulike land siden videregående.

- Jeg liker å reise, oppleve nye steder, i tillegg til å bli kjent med nye mennesker og kulturer, sier den unge russeren.

Å bygge vennskap og nettverk i ulike deler av verden, har lenge betydd mye for Selezneva. Bekjentskap på tvers av landegrenser har også vist seg å være viktig i hennes valg av studier og karriere. Det var det som ledet henne til Norge og NHH i 2012.

- Jeg hadde en venn fra Finland som studerte ved NHH. Han anbefalte meg å søke på skolens masterprogram, på grunn av dets høye faglige nivå og sosiale miljø. Jeg ble veldig glad da jeg kom inn.

Nettverksbygging er viktig

Under studietiden ved NHH fikk Selezneva venner gjennom hennes ivrige engasjement i studentforeningen, NHHS. Da hun gikk ut fra handelshøyskolen med en master i Marketing & Brand Management i 2015, kunne hun snakke flytende norsk.

Selezneva var derimot ikke klar for å reise fra sine venner i Norge og dra tilbake til Russland. Hun bestemte seg dermed for å søke jobber i Norge.

Etter seks måneder fant hun en ledig stilling som Accountant Executive i Microsoft i Oslo. Rundt 2000 personer søkte på stillingen, men Selezneva utmerket seg og fikk jobben.

- En venn fra tiden min på NHH jobbet i HR-avdelingen til Microsoft i Dublin, og anbefalte meg til rekruttereren. Etter en grundig og lang intervjuprosess, var jeg heldig og fikk jobben. Det var definitivt verdt ventetiden, og er et eksempel på hvor viktig nettverksbygging er, sier Selezneva.

Stort ansvar

Som Account Executive i Microsoft har Selezneva ansvaret for å digitalisere 45 kommuner i Norge.

- Norske kommuner har et stort behov for å digitalisere systemene sine. Jeg jobber som en strategisk rådgiver, der hovedansvaret mitt er å hjelpe kundene mine å oppnå lavere kostnader og mer effektiv planlegging, ved hjelp av vår teknologi. Det er hardt arbeid og jeg har mye ansvar, men det er veldig spennende.

IT-giganten Microsoft er en populært arbeidsplass for mange unge. Bedriften har ved flere anledninger blitt kåret til Norges beste arbeidsplass.

- Så lenge jeg leverer innenfor de målsettinger som er satt, har jeg frihet til å velge selv hvor og når jeg ønsker å jobbe. Arbeidsdagene mine er derfor veldig fleksible. De fleste som jobber i Microsoft har et stort engasjement for det de driver med, og hver enkelt er viktig for bedriften.

- På hvilken måte kommer mastergraden din fra NHH til nytte i jobben?

- Utdanningen har gitt meg et sterkt teoretisk grunnlag og gode analytiske ferdigheter. På NHH utviklet jeg også gode lederegenskaper, noe som har vært svært nyttig i jobben jeg har nå.

Reis til utlandet

Selezneva mener internasjonal erfaring er viktig for å skille seg ut i jobbsammenheng. Hun oppfordrer flere til å studere og jobbe i utlandet. 

- Erfaring fra utlandet vil gjøre at en skiller seg ut blant andre søkere. Man bør være åpen for nye opplevelser og møte nye mennesker. Hvem vet, de kan ende opp med å anbefale deg for en jobb i fremtiden, sier den unge russeren.

Sigrid Grøm Bakken

Flere studenthistorier

Mer om jobb og karriere