Støtt hjertesaken din

Gave som overrekkes
Av Ingrid Aarseth Johannessen

2. desember 2019 11:05

Støtt hjertesaken din

I år gir NHH et veldedighetsgavekort til alle ansatte der vi selv kan velge hvilket formål vi ønsker å støtte. – NHH ønsker å bidra til mindre svinn og støtte gode formål, sier rektor Øystein.

NHH gir i år digitale gavekort til ideelle organisasjoner som julegave til ansatte. Høyskolen benytter det nyopprettede bergensselskapet Gi Gaven Videre. I en årrekke har NHH gitt felles julegave til ansatte ved å støtte NHH Aid, som er NHH-studentenes humanitære organisasjon.

– I år får våre ansatte gavekort fra Gi Gaven Videre som julegave. Med gavekortet kan den enkelte selv få støtte sin hjertesak – alt fra kreftforskning til klima og nødhjelp. Med denne gaven bidrar vi til mindre svinn, samtidig som vi støtter gode formål, sier NHH-rektor Øystein.

– Pådriver for bærekraftig utvikling

Høsten 2019 fikk NHH den nye eksistenserklæring "Sammen for bærekraftig verdiskaping". Øystein fremhever at NHH skal ha en tydelig bærekraftsprofil – som skal være gjenkjennbar for alle.  

– Gjennom julegaven ønsker vi å signalisere at NHH tar bærekraft på alvor. Vi skal være en pådriver for nytenkning og bærekraftig utvikling. Det innebærer eksempelvis at våre studenter skal ha spisskompetanse på bærekraft og at vi støtter opp om FNs bærekraftsmål, sier rektor.

Gi Gaven Videre er et ideelt (non-profit) aksjeselskap initiert av Aksel Mjøs, førstemanuensis ved NHH, og konen Kari Mjøs. Ideen om selskapet kom da Mjøs skulle feire 50-årsdagen sin for fire år siden.

– Jeg synes det ble for dumt at jeg som er så privilegert, skulle få gaver når jeg har alt jeg trenger. Jeg oppfordret derfor gjestene til å heller gi til en veldedig organisasjon, forteller han. Totalt ble 25 000 kroner innsamlet og dette trigget ideen om å skape løsningen Gi Gaven Videre.

Gi gaven videre Kari og Aksel_650.jpg

Foto: Bygdanytt

– Jobbgaver blir overflødig

Aksel forteller at selskapet er en reaksjon på samfunnets overforbruk og at de ønsker å vise at det finnes bærekraftige gavealternativer. Ekteparet tjener ikke selv penger på selskapet.

– Vi tar opp kampen mot meningsløse firmagaver! Gaver fra jobben treffer sjelden mottakeren og blir derfor overflødig. Dette bidrar til en økende bruk og kast-kultur som er lite bærekraftig, sier Aksel.

Om Gi Gaven Videre

  • Gi Gaven Videre er et digitalt gavekort som bedrifter kan gi til sine ansatte slik at de kan støtte ideelle organisasjoner. 
  • Initiativtakere er ekteparet Aksel og Kari Mjøs. De eier 50 prosent hver av selskapet.
  • Har over 70 organisasjoner som kan støttes. Alle er knyttet opp mot FNs bærekraftsmål.
  • Får støtte fra PwC, Sparebanken Vest, Balder Betaling, Keyteq, Oktan Bergen, Høyskolen Kristiania, Prospera, Grieg Foundation og GC Rieberfondene.
  • Studenter ved NHH og Høyskolen Kristiania har bidratt med omfattende dugnadsinnsats.

Flere interne nyheter