Formidlingspris til PhD-student

23. november 2018 10:02

Formidlingspris til PhD-student

Stipendiat Kyrre Kjellevold vant nylig en pris for beste artikkelserie i fagtidsskriftet Revisjon og Regnskap med sin populærserie om «Forskning og revisjon».

PhD-student ved NHH, Kyrre Kjellevold med formidlingspris. Privat foto.
PhD-student ved RR, Kyrre Kjellevold med det synlige beviset på  at han er vinner av en formidlingspris fra fagtidsskriftet Revisjon og regnskap. Privat foto.

– Jeg er både glad og overrasket over denne prisen. Jeg har hatt en forskningsblogg i fagbladet Revisjon og Regnskap siden høsten 2017. Det begynte fordi jeg mener vi som forskere har et viktig ansvar for å kommunisere egen og andres forskning til de som kan ha nytte av det, sier Kyrre Kjellevold.

Han er PhD-student ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap. Stipendet er finansiert av Revisorforeningen.

Kjellevold er for tiden på forskningsopphold ved Universitetet i Alabama, der han forsker på revisjon av virkelige verdier og bruken av verdsettelsesspesialister. Men forskningsformidling er også viktig for doktorgradsstudenten.

– Jeg vil gjerne oppfordre mine forskerkollegaer på NHH til å utfordre seg selv på forskningsformidling, og verdsette denne oppgaven høyere. Dette er en viktig side ved forskerrollen, og forsvarer de betydelige ressursene som samfunnet overfører til oss.

Når forskere jobber med anvendt forskning, mener han, som kanskje er ment å ha direkte relevans for en spesifikk sektor, er det enda viktigere. 

Flere nyheter fra Paraplyen